namig za premik

Dobrodelna Zelemenjava - pomlad 2024, Glavni trg

11.5.2024 | 09:00

Vabljeni na ZELEMENJAVO POMLAD 2024, ki jo organizira OZ RKS Novo mesto, v soboto, 11. 5. 2024 od 9. do 13. ure, na Glavnem trgu.

Na Zelemenjavi menjamo semena, sadike, recepte, izkušnje in navdihe z domačega vrta. Vabimo vse navdušence dobrot z domačega vrta, njive, sadovnjaka, ki jih boste lahko menjali in v zameno vzeli kakšne druge… Dobrodošli ste vsi, vrtnarski guruji in popolni začetniki, taki z enim samim lončkom na balkonu kot tisti s kilometrsko njivo.

Menjali bomo:

semena in sadike vrtnin, zelišč, trajnic in grmovnic

darove narave (zelišča, sadje …)

drugo (literatura, oprema za vrtnarjenje…)

Na Zelemenjavi bosta potekala tudi:

med 9. in 10. uro delavnica Vrtni označevalci iz lesa,

in med 10. in 11. uro delavnica Presajanje lončnic.



Ker smo humanitarna organizacija, bomo vse, kar se ne bo zamenjalo med udeleženci dogodka, podarili socialno ogroženim uporabnikom. Prostovoljni prispevki, ki jih bomo na dogodku zbrali, pa gredo v Sklad za pomoč ljudem v stiski.

Zelemenjavo Pomlad 2024 so s svojimi donacijami omogočili: Cvetličarna "Colarič" s.p., Kmetija Pleško, Cvetličarna "Katja" Colarič s.p, Cvetličarna Miklavčič, Kartuzija Pleterje, Kmetija Kastelic, Kmetija Medle, Krnc, d.o.o., Grm Novo mesto – Center biotehnike in turizma, Trbanc d.o.o - Kmetijska trgovina in Vrtnarski center Novo mesto.

V primeru slabega vremena Zelemenjava Pomlad 2024 odpade.



Lepo vabljeni.

‹ nazaj