Renesančna Soteska, Hudičev turn Soteska

19.5.2024 | 10:00

Hudičev turn se prebuja! 

Skupaj s Seisenbergensis Tumultus in prijatelji se bomo za en dan vrnili v zgodovino in spoznali življenje v srednjem veku. 

Sprehodili se boste lahko skozi srednjeveško tržnico ter si ogledali orožarno. S pomočjo grajske gospode, lokostrelcev, vitezov in dvornih norčkov bo Hudičev turn oživel kot v pravljici.

Dogajanje bodo popestrili renesančni plesi, glasbena spremljava, mečevanje, lokostrelstvo in delavnice za otroke. 

Nastopi srednjeveških plesnih in viteških skupin iz Slovenije in tujine: plesna skupina Seisenbergensis tumultus iz Žužemberka, viteška skupina Gašperja Lambergarja z Bleda, glasbena skupina Hollenoek Hungarica iz Madžarske, srednjeveška plesna skupina iz Škofje Loke, plesna skupina iz Šaleka, srednjeveška skupina s Ptuja, vitezi Valentina, glumači,

Med drugim boste spoznali: - Kneza Janeza Vajkarda Auerperga - grajsko raziskovalno pot z lokostrelstvom, različnimi spretnostnimi igrami in delavnicami za različne starostne skupine - orožarno in grajskega pisarja - vezilje, - dvorne norčke in zabavljače - srednjeveško-renesančni viteški tabor, - srednjeveško tržnico - pivnico in vinoteko ter krčmo Otroci bodo lahko sodelovali v nagradni raziskovalni poti! Ob tem bo še zanimiva ponudba v krčmi na prostem !

Viteške boje bodo uprizorili vitezi Gašperja Lambergarja z Bleda in druščina vitezi Valentina. 

15.00 Predstavitev viteških in dvornih redov z mimohodom vseh sodelujočih viteških skupin, vitezov, grajske gospode ter gostov iz tujine ter začetek popoldanskih nastopov skupin. 

Ob 20.30 glasbeni koncert - Holleonek Hungarica iz Madžarske.

Ne zamudite pestrega dogajanja slikovite ter čarobne renesančne Soteske.

Vstopnine ni.