dolenjska

V soboto študentska Cvičkarija

5.5.2008

V soboto študentska Cvičkarija

Novo mesto - Po gostovanjih v Mariboru in Ljubljani Cvičkarija prihaja tudi v Novo mesto. V soboto, 10. maja, se bo ob 17. uri začel etno- in enološki del prireditve, na katzerem se bodo predstavili vinogradniki in vinogradniška društva ter rokodelci s svojimi umetninami.

V Novem mestu bo svoje vino predstavilo 11 vinogradnikov in vinogradniških društev: Družina Kerin, Vinogradništvo Colnar, Kmetija Karlovček, Vinarstvo Zajc, Vinogradništvo in vinarstvo Pirc, Vinska klet Bajnof - Trška gora, Vinska klet Krško, Zidanica Kos in gostinstvo Janez Kos, Društvo vinogradnikov Trška gora - Novo mesto, Društvo vinogradnikov Škocjan in Društvo vinogradnikov Vinji vrh - Bela Cerkev.

Rokodelske spretnosti bodo obiskovalci lahko občudovali pri mojstrih lončarstva, sodarstva, pletarstva ter izdelovanja klopotcev in pip.

Za zabavno spremljavo popoldanskega dela bodo poskrbeli "hišni bend" Prifarski muzikanti, Cvičkova princesa, Folklorna skupina Stična, Trebanjske mažoretke in KUD Mestna godba Novo mesto.

V večernem delu Festivala Cvičkarije, ki se bo začel ob 20. uri, bodo obiskovalci lahko zakorakali z Godbo na pihala in se zabavali z glasbenimi skupinami Elektrošok, Društvo mrtvih pesnikov, Elvis Jackson, Kingston ter glasbenim presenečenjem.

Vstop na prireditev v Novem mestu bo brezplačen.

‹ nazaj

Komentarji (1)

24.5.2017 1 (1) (0)OceniBrane 
Ja dobr smo ga koktal.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava