kočevsko-ribniško

Linhartovo srečanje 2008 / Začeli v Kočevju

16.5.2008 | 13:55 | M. L.-S.

V Kočevju uprizorjeno predstavo Pridi gola na večerjo je režirala domačinka Simona Ješelnik.

V Kočevju uprizorjeno predstavo Pridi gola na večerjo je režirala domačinka Simona Ješelnik.

Kočevje - Na odru Šeškovega doma v Kočevju se je bil sinoči poseben gledališki dogodek. Slovesno so odprli Linhartovo srečanje 2008 za območje osrednje Slovenije.

Območna izpostava javnega sklada za kulturne dejavnosti Kočevje se je letos vključila v organizacijo regijskega srečanja odraslih gledališčih skupin, ki bo potekalo od 15. do 18. maja. Poleg nje sta organizatorja še izpostavi JSKD v Cerknici in Trbovljah, zaključna prireditev s podelitvijo priznanj in predstavo Bog pa bo v Ljubljani v Šentjakobskem gledališču.

Srečanje amaterskih gledališč iz osrednje Slovenije je z dramsko igro in besedo odprl igralec Gašper Jarni iz Kočevja, ki pa na kočevskem odru tokrat ni bil edini domačin. Poleg njega je na oder stopila tudi Simona Ješelnik, režiserka predstave Pridi gola na večerjo, ki so jo odigrali člani gledališke skupine kulturnega društva Janez Jalen iz Notranjih Goric.

Že pred tem so si kočevski ljubitelji gledališča lahko ogledali predstavo Utva gledališča GGNeNi iz kulturnega društva Teater Grosuplje.

Danes si bodo gledalci lahko ogledali predstavo v Trbovljah v domu Svobode, kjer bo amatersko gledališče DPD Svoboda Loška dolina predstavilo svojo postavitev igre Pridi gola na večerjo, jutri pa bosta še v Kulturnem domu v Cerknici predstavi Poročni list gledališke skupine Ephraim Kishon KUD Dolomiti Dobrova in Sen kresne noči, s katero se bo predstavila gledališka skupina Rak iz Rakeka.

V matični hiši Šentjakobskega gledališča bo predstava 28. maja. Srečanje strokovno spremlja Marko Bratuš.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava