kronika

Spet nesoglasja med romskima družinama / Na Ruperč Vrhu je spet vroče

7.4.2009 | 12:00 | K. T. B.

Bogdan Miklič. (Foto: T. J. G.)

Bogdan Miklič. (Foto: T. J. G.)

Stranska vas - V romskem naselju Ruperč Vrh je spet vroče. Pa ne zaradi višjih pomladnih temperatur, pač pa ponovno zaradi nesoglasij med romskima družinama, ki sta se hudo sporekli in tudi stepli s palicami, pestmi in sekirami 14. avgusta lani. Takrat je policija ovadila kar devet oseb.

Do novega incidenta je prišlo v soboto okoli desete ure zvečer. "Z družino sem se vračal domov, ko me je na cesti pričakal Elvis Jurkovič. Brat Jurkovičeve partnerke mi je zaprl pot z avtomobilom, Jurkovič pa je prišel iz hiše Draga Stojka s kalašnikom, ga uperil vame in začel vpiti: 'Stopi ven, da te ubijem, poslovil se boš od svoje familije.' Kmalu so se mu pridružili tudi Drago Stojko s svojimi člani družine, ki so na silo vlekli zaklenjena vrata mojega avtomobila in mi grozili. Nekako mi je uspelo pobegniti iz morilske skupine," je dogodek opisal Bogdan Miklič.

Hiša Draga Stojka

Hiša Draga Stojka

O dogodku je bila obveščena tudi policija. Alenka Drenik, tiskovna predstavnica na Policijski upravi Novo mesto, nam je sporočila: "4. aprila okoli 22. ure so bili policisti obveščeni o sporu prebivalcev v naselju v okolici Novega mesta. Oškodovanec je zoper dva osumljenca podal kazenski ovadbi zaradi kaznivega dejanja ogrožanja varnosti po 135. členu KZ-1. Policisti so opravili ogled kraja dejanja, zaslišali osumljenca (22-letnika in 20-letnico iz okolice Novega mesta) in bodo po vseh zbranih obvestili na Okrožno državno tožilstvo posredovali kazenske ovadbe."

Bogdan dodaja, da so se nemiri nadaljevali tudi po odhodu policistov: "saj mi je skupina Romov (Jurkovičevi in Stojkovi) znova glasno grozila z uboji in rušenjem oziroma požigom moje brunarice."

‹ nazaj

Komentarji (11)

7.4.2009OceniCIGANČEK 
Bogdan ne nakladaj!
7.4.2009OceniBogdan 
Naj omenim še to, da so novomeški policisti, ki so morali posredovati zaradi Elvisa Jurkoviča, pri meni doma ( v romskem naselju ) pozabili policijsko baterijo. Bili smo toliko pošteni, da smo baterijo že odnesli kriminalistom.
7.4.2009OceniNovomeščan 
Policija bi morala posneti nov spot, ki bi se namesto SKUPAJ ZA VARNOST, VAŠA POLICIJA glasil; SKUPAJ ZA NEVARNOST, NIČ KORISTNA POLICIJA.
7.4.2009Ocenijanez 
Ja in Bogdan, misliš da boš zdej dobu Nobelovo nagrado al kaj? Romi poudarjate vsako nekriminalno dejanje ki ga storite. KAj pa ostali ljudje, veš koliko dobrega nekateri naredijo za druge? Pa tega ne obešajo na veliki zvon! Sicer pa Dolenjski list, mislim, da je skrajni čas, da prenehate s promoviranjem (romskih) sosedskih sporov ker je šlo vse skupaj že krepko čez mejo dobrega okusa.
7.4.2009OceniNovomeščan 
Janez, očitno si ti še slabši od Ciganov, ker Cigane zagovarjaš. Fajn bi blo, da sprejmeš družino Jurkovič pod svojo streho, pa še socailna služba te bo podpirala al se pa s kako ciganko poročiš, če greš v naselje pa take nakladaš kot komentiraš boš hitro kako našel, verjemi !!!
8.4.2009Ocenitine 
v tem naselju je večkrat kreg pomojem bo kateremu zavrela kri in bo pel kalašnik saj upamo da bo to v romskem naselju ne pa v mestu da nebodo nedolžni stradali saj bralci vete kaj se je zgodilo pred enim mesecem na policisko postajo eden je bil ranjen preluknan policiski avto.
8.4.2009OceniBoris 
Tine, nedolžni lahko nastradajo tudi v romskem naselju.
8.4.2009Ocenivlado 
Tudi tale Bogdan gotovo ni ravno nedolžen. Najbrž ni le žrtev groženj, gotovo tudi kaj izziva, da dobi takšne nazaj. Kogar jaz pri miru pustim, tudi meni nič noče.
8.4.2009OceniBogdan 
Spoštovani Vlado, če vi tako mislite vas sprašujem, kaj so storili tisti ljudje "civili", ki jih Romi obkradejo, jih izsiljujejo itd. In kaj je bil kriv naprimer, ne romski mladenič, ki ga je pred leti ubil Jurkovičev oče- ODREZAL MU JE VRAT ?
8.4.2009OceniCIGANČEK 
Bogdan ne nakladaj! Kako pa se odrežže vrat?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava