glasba

Prvi večer sta slavili Martina Mravinec in Heidi Balkovec

9.5.2009 | 13:35 | Rudi Vlašič

Zmagovalke prevega večera.

Zmagovalke prevega večera.

Zmagovalki prvega večera Glasa mladih.

Zmagovalki prvega večera Glasa mladih.

Sinoči so se na osnovnošolskem Glasu mladih v Kulturnem domu v Črnomlju, ki je potekal v organizaciji ZIK Črnomelj, med seboj pomerili pevci, stari od 10 do 15 let.

Mladi glasbeniki bodo nastopili v dveh kategorijah in sicer v kategoriji "neobjavljena skladba" (skladba, ki ni izšla na nobenem nosilcu zvoka in še ni bila objavljena v nobenem mediju) ter v kategorij "že objavljena domača ali tuja skladba".

Strokovna komisija je nastope ocenjevala po petih kriterijih, pozorni so bili na intonacijo, izgovorjavo, interpretacijo, odrski nastop in težavnost izbrane skladbe. Glasovalo je tudi občinstvo, ki je tako svoje favorite, kot tudi vse ostale nastopajoče, bodrilo z bučnimi aplavzi in vzkliki. Točke strokovne komisije so bile upoštevane v višini 60 odstotkov, točke glasovanja občinstva pa v višini 40 odstotkov.

Med glasbeniki, ki so se predstavili v kategoriji "neobjavljena skladba", je slavila Heidi Balkovec s skladbo Pesem je tvoj smeh. V kategoriji "že objavljena domača ali tuja skladba" pa je prepričljivo zmagala Martina Mravinec s pesmijo Nobody Knows. Druga je bila Ajda Stina Turek s skladbo Demoni, tretji pa sta bili Maša Brozovič in Nina Starešinič s pesmijo This Is The Life. Drevi ob 20. uri se bodo predstavili še glasbeniki, stari od 15 do 30 let.

‹ nazaj

Komentarji (1)

14.5.2009Ocenitina 
martina čestitke

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava