Nogometašice Krke tudi uradno državne prvakinje

25.5.2009 | 07:00

Nogometašice Krke tudi uradno državne prvakinje

Novo mesto - Potem ko so nogometašice novomeške Krke včeraj na domači umetni travi s 6:1 premagale tretjeuvrščeno Pomurje, se je pod Portovalom začela proslava, saj so Novomeščanke tako tudi uradno postale državne prvakinje, predsednik nogometne zveze mag. Ivan Simič pa jim je lahko okoli vratu obesil zlate medalje.

Nogometašice Krke so sezono odigrale tako kot vsa zadnja leta - suvereno in skoraj brez spodrsljaja. V 20 krogih so nanizale 18 zmag, en remi in en poraz. ter na lestvici drugouvrščeni Slovenj Gradec prehitele za celih devet točk. Dale so 140 zadetkov in jih prejele vsega 17.

Včerajšnjo tekmo so začele silovito in po prvem polčasu z zadetkoma Kristine Erman in Alje Krznarič vodile z 2:0. Ko je sodnik sredi drugega polčasa zaradi igranja z roko dosodil enejstmetrovko za gostje in je Tanja Vrabel v 61. minuti premagala novomeško vratarko, so se Novomeščanke hitro zresnile in že dve minuti kasneje je Kristina Erman izid zvišala na 3:1, končni izid 6:1 pa sta določili Manja Benak z enim in Andreja Nikl s še dvema zadetkoma.

I. V.

Galerija

Komentarji (3)

25.5.2009Ocenišportnica 
Ivan SIMIČ
25.5.2009OceniTanja, DL 
Hvala za opozorilo, smo popravili. Tanja
25.5.2009Ocenisamy 
Nisem vedel, da so nogometašice tako čedne punce. Če še tako dobro brcajo, kot zgledajo, potem ...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava