posavje

Europol Copper's Cup / Tudi Posavci na Interpolovo regato

27.6.2009 | 15:00 | P. P.

Četverica jadralcev prve ekipe (z leve): Franjo Stančin, Zoran Kosi, Zvone Es in Tomislav Habulin. (vse foto: Pavel Perc)

Četverica jadralcev prve ekipe (z leve): Franjo Stančin, Zoran Kosi, Zvone Es in Tomislav Habulin. (vse foto: Pavel Perc)

Sevnica - Upokojeni vodja za specialno šolanje policijskih psov na Policijski akademiji, priznani kinolog Anton Es – Zvone, je na predvečer dneva slovenske policije na svojo domačijo v Sevnici povabil na prvo srečanje regatnih ekip, ki bodo zastopale Slovenijo na Europol Coppers Cup na Nizozemskem.

Regata, nekakšno evropsko prvenstvo policistov v jadranju, bo potekala med 12. in 19. septembrom v regatnem centru Medemblik na Nizozemskem.

Na spoznavnem večeru članov obeh ekip sicer niso bili prisotni vsi člani ekip, a zato ni bilo nič manj prijetno in veselo.

Ad hoc kvartet je poskrbel za zabavo.

Ad hoc kvartet je poskrbel za zabavo.

Prvič v zgodovini tega tekmovanja bosta na regati sodelovali dve ekipi slovenske policije. Prvo ekipo sestavljajo: Zoran Kosi, Služba direktorja Policijske uprave Murska Sobota, Franjo Stančin, Služba za operativno podporo PU Murska Sobota, Tomislav Habulin, komandir Policijske postaje Gornja Radgona, Mitja Vehovec – bivši kriminalist UKP GPU – skiper, Simon Savski – Direktorat za policijo in druge varnostne naloge, MNZ in Sevničan Anton Es - Zvone.

Ekipa je že izvedla tri treninge, in sicer v Izoli, Červarju in Malem Lošinju. Načrtujejo še najmanj tri treninge oz. tekmovanje na dveh regatah. Strokovno pomoč na treningih nudita vrhunska slovenska jadralca Tomaž Čopi in Bojan Volčič. Drugo ekipo pa sestavljajo: Domen Medved, policist PP Brežice (začasno PP Kranj), Tomaž Kapus, policist PPP Kranj, Matej Pohar, policist PP Brežice, Simona Kutnjak, policistka (PP Kranj) ter Nina Škantar, policistka PP Kranj.

Kot je povedal koordinator obeh ekip Zoran Kosi, potujejo na Nizozemsko že 10. septembra. Čeprav bodo naši policisti prvič na tem neuradnem evropskem prvenstvu,  prejšnja leta so sodelovali tudi Avstralci, in bodo prišli bolj nabirat izkušnje v skladu z olimpijskim načelom: važno je sodelovati in ne zmagati, se bodo potrudili, da dostojno zastopajo barve slovenske policije.

"Že dobro desetletje jadramo, zdaj smo pa 'okužili' že kup kolegov in kolegic. Vsaka ekipa sicer šteje pet članov imamo pa tudi eno rezervo. Zdaj gremo spoznavat za kaj gre, ne poznamo ne morja niti vetra. Mi bomo zmagali že s tem, ko bomo že tam. Dva naša člana se sicer redno udeležujeta regat, eden pa tudi iz druge ekipe. Barke bomo žrebali tam, Bavarie 32, 36 in 38, s primerljivimi barkami tudi vadimo. Naš olimpijec Tomaž Čopi je že jadral na tistem regatnem polju in nam je že dal nekaj koristnih napotkov. Večinoma pokrivamo te zadeve iz svojih žepov," je povedal Zoran Kosi, ki je bil pet let tiskovni predstavnik PU Murska Sobota.

Precej uspešni so s pridobivanjem sponzorjev, kar je pomembno, saj denimo samo povprečna, sploh ne najboljša obleka z obutvijo za jadranje stane okrog 1000 evrov… O nekaterih svojih podvigih pa prleške Tikve, tako so se poimenovali, ker jih je največ iz tistih krajev, sam skiper Zoran Kosi - Zoki je iz "Lotmerka", se pravi Ljutomera, v lahkotnem, humornem tonu poročajo tudi na svoji spletni strani.

‹ nazaj

Galerija (13)

IMG_7700
IMG_7710
IMG_7739
Jože Radej, eden od sponzorjev
Pelo, jedlo in pilo se je tudi v Zvonetovem vinskem hramu...
Tomaž Krnc, eden od sponzorjev
Tomislav Habulin in Franjo Stančin
Vedno luštni otročički povabljencev
Zoran Kosi, koordinator obeh ekip
Zvone, Bojan, Marjan in Jože
Zvone in njegova Manca sta se izkazala kot izvrstna gostitelja.
Anton Es Zvone kot maneken...
Domen in Simona se že poslavljata.Služba pač...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava