košarka

Krka izgubila milijonsko pravdo z Aleksandrom Ćapinom

2.10.2009 | 09:15

Aleksander Ćapin po odločbi sodišča novomeškemu klubu ne dolguje ničesar. (Foto: Drago Perko, kosarka.si)

Aleksander Ćapin po odločbi sodišča novomeškemu klubu ne dolguje ničesar. (Foto: Drago Perko, kosarka.si)

Ljubljana, Novo mesto - Novomeški košarkarski klub Krka Telekom ni upravičen do 1,2 milijona evrov odškodnine, kolikor je klub terjal od nekdanjega igralca, danes 26-letnega Aleksandra Ćapina, je po poročanju Dela odločilo ljubljansko okrožno sodišče.

Ćapin je leta 2000 v Krko prišel kot 17-letni perspektivni igralec in podpisal pogodbo za pet sezon. Ko mu klub v sezoni 2002/03 ni izplačal dveh štipendij, se je odločil za tožbo in je z začasno odredbo novomeškega sodišča julija 2003 dosegel, da lahko do pravnomočno končanega postopka igra za kateri koli klub doma ali na tujem. Zoper sklep Fibe, da lahko Ćapin igra v drugih klubih, se Krka ni nikoli pritožila. Kot poroča današnje Delo, pa je klub raje tožil tako Ćapina kot Fibo. V tožbi je zastopnik Milan Vajda zapisal, da je košarkar naklepno kršil pogodbo in da je skupaj s Fibo dolžan poravnati odmero za vse svoje nadaljnje prestope, ob tem pa še odškodnino za poslovno škodo, ki naj bi nastala z njegovim odhodom.

Ljubljansko sodišče je sedaj odločilo, da v ravnanju Ćapina in Fibe ni protipravnosti in, kot poroča Delo, še opozorilo, da je iz zaslišanj prič razvidno, da razlogov za težave v klubu ne gre iskati le v Ćapinovem odhodu.

Košarkarjeva zastopnica Monika Marinčič iz odvetniške družbe Čeferin je sicer sodišče še opozorila, da klub sploh ni upravičen do tožbe. Ćapin je namreč omenjeno pogodbo podpisal s KK Krka Telekom, Kettejev drevored 2, tožil pa ga je KK Krka Telekom, Šegova 112. Marinčičeva je za Delo povedala, da gre v tem primeru za različna pravna subjekta oz. društvi, ki drug z drugim nimata nič skupnega, in da drugi ni pravni naslednik prvega. Na omenjeno zadevo je odvetniška družba Čeferin sodišče opozorila junija letos, ko so bili o tem obveščeni, a je sodišče menilo, da bi lahko na to opozorili že v začetku postopka. Kot navaja Delo, je tako sodišče ugovor Ćapinove odvetnice zavrnilo.

‹ nazaj

Komentarji (4)

27.6.2017 1 (1) (0)OceniLaw78 
Slovenska kosarka je padla v 4.-ti svetovni rang: Nba, Evroliga, ABA, Slovenska liga zaradi ljudi v kosarki. Ki zivijo v starih casih in se niso prilagodili trznemu vodenju. Vlaganje tozb kaze na nizek nivo udelezencev. Ocitno krka v svojih ravnanjih posnema sramotni olimpijo
27.6.2017 4 (4) (0)Ocenialberto 
blagor Aleksandru. V 17 ih letih se je postaral samo za 9 let. Najbrž se veliko giblje s svetlobno hitrostjo pa to ...
17.10.2017 2 (2) (0)OceniJoza 
Ocitno vsi klubi ki nosijo ime KRKA tozijo in neupraviceno zahtevajo odskodnine.Kot je pred 1letom NTK KRKA. Naj g.Colaric preveri kam namenja sredstva.
17.10.2017Ocenideset 
Krka krka krka😀😀😀

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava