posavje

Se Posavje lahko znajde v koži Pomurja?

2.11.2009 | 22:00 | Besedilo in foto: P. P.

Predsednik državnega zbora Pavel Gantar, direktor Tehnološkega centra Posavja Franc Češnovar, minister Gregor Golobič in ministrica Irma Pavlinič Krebs.

Predsednik državnega zbora Pavel Gantar, direktor Tehnološkega centra Posavja Franc Češnovar, minister Gregor Golobič in ministrica Irma Pavlinič Krebs.

Sevnica - Takšne okrogle mize, kakršna se je zgodila drevi na sevniškem gradu, precej spominjajo na polpretekle, socialistične čase, je komentiral eden izmed udeležencev, neposredno po njenem koncu. Zvečine predolgi uvodničarji so v kakšni uri zrecitirali nekaj o svojih firmah, potem so približno toliko časa imeli na voljo visoki gostje: predsednik parlamenta Pavel Gantar, predsednik Zaresa in minister za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo Gregor Golobič ter ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs in še nekateri visoki državni uradniki.

Za vprašanja gospodarstvenikov in drugih povabljencev je bilo na okrogli mizi z obetavnim delovnim naslovom Razvojne priložnosti Posavja na voljo le še nekaj minut.

Se Posavje lahko znajde v koži Pomurja?

Posavje deluje domala kot Potemkinova vas, brez kazalcev uspešnosti gospodarjenja, ki jih enormno napihuje nedvomno izjemno močna energetika z nuklearko na čelu, je podoba Posavja kaj klavrna, so opozorili nekateri Posavci, tudi Darko Gorišek z gospodarske zbornice.

Goste je pozdravil sevniški župan Srečko Ocvirk.

Goste je pozdravil sevniški župan Srečko Ocvirk.

Brežiški župan Ivan Molan je izrazil bojazen, da bi se Posavje že v enem letu lahko znašlo v podobnem položaju kot Pomurje, ob naraščajoči brezposelnosti in zastoju za Posavje pomembnih projektov, od Phoenixa do HE Brežice… Zavoljo tega in tudi zastoja projekta NSRAO, skratka za projekte, pri katerih je bilo potrebno veliko energije pri prepričevanju ljudi, da so jih sprejeli za svoje, je v skrbeh tudi krški župan in poslanec Franci Bogovič.

Zaradi zastoja nadaljevanja gradnje spodnjesavske verige, od HE Krško navzdol bo ogrožena poplavna varnost Spodnjega Posavja, opozarjata oba župana sosednjih občin.

Poslanec Franci Kek in predsednik Zares Golobič na novinarski konferenci.

Poslanec Franci Kek in predsednik Zares Golobič na novinarski konferenci.

V istem času kot omenjena okrogla miza je potekal na sevniškem gradu tudi dobro obiskan posvet o stanju in razvojnih priložnostih na področju kulturnih dejavnosti na lokalni ravni, na katerem je dejavno sodelovala ministrica za kulturo Majda Širca.

‹ nazaj

Komentarji (5)

3.11.2009OceniZunanji opazovalec 
Psi lajajo, karavana gre dalje. V tem primeru "psi" niso imeli niti časa zalajati. Pesek v oči....žalostno
3.11.2009OceniMarko 
Eni psi vsaj lajajo. Drugi se pa žal ne upate javno zalajati.
3.11.2009OceniBojan121 
Posavje se lahko znajde v koži Pomurja prej kot si mislimo. Samo pomislimo na vsa podjetja v Posavju, ki komajda životarijo, visijo na nitki...Posavje je socialna bomba. Od Radeč pa vse do Brežic. V Radečah v bistvu sploh ni nič več ostalo. V papirnici so plače na podnu in čez noč jih lahko povozijo Kitajci. Poleg tega je ta del dobesedno odrezan od vseh prometnih povezav.
3.11.2009Ocenijani 
brez veze so takšne okrogle mize in posveti, kjer mlatijo prazno slamo, pa še predobro so ti gospodje in gospe plačani za takšno nakladanje!mogoče jih pa ravno zato ne mine volja, da bi jih prirejali, saj se vsaj pojavljajo v medijih?
6.11.2009Ocenibobi 
vmes je tut kakšna kuzla

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava