atletika

Kozmus in Špilerjeva suvereno najboljša atleta

14.11.2009 | 08:20 | I. V.

Primož Kozmus (Foto: I. Vidmar)

Primož Kozmus (Foto: I. Vidmar)

Ljubljana - Atletska zveza Slovenije je sinoči v hotelu Mons v Ljubljani razglasila najboljše slovenske atlete. Med člani sta to po pričakovanju postala brežiški metalec kladiva Primož Kozmus, med dekleti pa Sonja Roman. Brežičani so imeli tokrat prav na vrhu dva atleta, saj je podobno kot Primož med člani med mlajšimi mladinkami suvereno osvojila vrh svetovna mladinska prvakinja Barbara Špiler, oba pa sta prejela tudi priznanje za dosežena državna rekorda.

Oba brežiška metalca kladiva sta naslov najboljšega atleta v svojih kategorijah osvojila suvereno in pričakovano. Njuni dosežki povedo vse in z njimi se ne more primerjati noben drug slovenski atlet - v svojih disciplinah sta prepričljivo najboljša na svetu, Primož je osvojil naslov svetovnega prvaka in zmagal na svetovnem atletskem finalu IAAF, Barbara pa osvojila naslov svetovne prvakinje med mlajšimi mladinkami in osvojila zlato na olimpijskem festivalu mladih.

Barbara Špiler (Foto: I. V.)

Barbara Špiler (Foto: I. V.)

Poleg Primoža in Barbare se je na lestvice najboljših v različnih kategorijah uvrstilo še nekaj dolenjskih in posavskih atletov.  Brežiški skakalec ob palici Jurij Rovan je bil tretji med člani, Novomeščan Gregor Kokalovič pa osmi.

Med mlajšimi člani je Tadej Hribar peti, med starejšimi mladinci je metalec krogle Marko Špiler iz brežiškega Fita drugi, šprinter Uroš Jovanovič iz Baze 20 iz Dolenjskih Toplic pa tretji. Med mlajšimi mladinci je bil metale krogle iz novomeške Krke Jaka Žulič četrti. 

Med pionirji je novomeški metalec kladiva in kopja David Kastrevc osmi, med pionirkami pa je sevniška tekačica Sara Karlovšek peta, brežiška metalka Kaja Žalac pa deseta.

Kozmus in Špilerjeva suvereno najboljša atleta

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava