kronika

Tragična nesreča 17-letnega dijaka

30.11.2009 | 10:30

Aleš je obiskoval 3. letnik črnomaljske šole. (Foto: spletna stran Srednje šole Črnomelj)

Aleš je obiskoval 3. letnik črnomaljske šole. (Foto: spletna stran Srednje šole Črnomelj)

Sela Bosiljevska - Konec minulega tedna se je tragično ponesrečil 17-letni dijak Srednje šole Črnomelj Aleš Kolić iz naselja Sela Bosiljevska tik ob slovensko-hrvaški meji. Po poročanju hrvaških medijev je mladenič v svoji sobi domnevno izdeloval neke vrste eksploziv in med mešanjem nevarnih substanc v električnem mešalniku je počilo.

Sandi Ropar, njegov najboljši prijatelj, predvideva, da je Aleš doma izdeloval neke vrste pirotehnično sredstvo za bližajoče se novo leto.

"Nazadnje sem ga videl okoli 15. ure. Bil je moj najboljši prijatelj, vedno nasmejan, rad se je družil in pomagal prijateljem. Bil je strokovnjak za popravila računalnikov, njegova velika strast pa je bilo tudi streljanje in metanje petard. Najverjetneje je na internetu našel recept," je za hrvaški časopis 24sata dejal Ropar.

V četrtkovi hudi eksploziji je Aleš, ki je le tri dni prej dopolnil 17 let, kljub pomoči domačih in reševalcev poškodbam podlegel. Na njegovem domu so kriminalisti opravili preiskavo, kakšne snovi je mladenič mešal, pa bodo še raziskali.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava