Zares opozarja na konflikt interesov

14.12.2009 | 12:20

Občinska sredstva za kočo naj bi se prihodnje leto povečala skoraj za trikrat. (Foto: M. B. J./ arhiv DL)

Občinska sredstva za kočo naj bi se prihodnje leto povečala skoraj za trikrat. (Foto: M. B. J./ arhiv DL)

Črnomelj - Pred četrtkovo sejo tukajšnjega občinskega sveta je predsednik črnomaljskega odbora Zares Andrej Matkovič danes opozoril na konflikt interesov v primeru župana Andreja Fabjana, ki je hkrati upravljalec planinskega doma na Mirni gori. Na dnevnem redu seje je namreč tudi predlog odloka o občinskem proračunu za prihodnje leto, iz katerega pa je razvidno, da naj bi občina postavko za vlaganje v omenjeni planinski dom, ki je last Planinskega društva Črnomelj, povečala kar za več kot 280 odstotkov.

Kot je namreč razvidno iz gradiva za sejo, je črnomaljska občina preko postavke Spodbujanje razvoja turizma in gostinstva tukajšnjemu planinskemu društvu za naložbe v planinski dom na Mirni gori lani in letos namenila po 1.300 evrov, v prihodnjem letu pa je za to predvidenih 5.000 evrov.

"Pred kratkim ste javnost obvestili, da boste funkcijo župana opravljali nepoklicno ter da se boste profesionalno ukvarjali z vodenjem vašega podjetja. Vaše podjetje je tudi postalo upravljalec planinskega doma na Mirni gori. Zato nas je presenetil predlog, da se znatno poveča vložek občine Črnomelj v planinsko kočo in to prav v času, ko ste prevzeli upravljanje doma. Čeprav ne nasprotujemo oživitvi dogajanja na Mirni gori, menimo, da ste se znašli v konfliktu interesov.

Pri pripravi proračunov se vedno srečujemo s problemi raznih društev, ko nam zmanjka samo kakšen tisočak, da bi rešili težave marsikaterega društva.

V OO Zares Črnomelj vas pozivamo, da iz proračuna umaknete povečanje postavke vlaganja v planinski dom na Mirni gori in sredstva prerazporedite na druge postavke. V nasprotnem bomo zelo težko podprli predlog proračuna," pa danes javno poziva Matkovič.

M. M.

Komentarji (64)

14.12.2009Ocenimitoh 
Pa tako je treba, poberi denar iz proračuna pa nafilaj svoje žepe, kje je morala, kje je Žerjav, ? Nabral si bo denarja, kolkor si bo hotel, Vi svetnili SLS, pa skrbo kimajte! Ko boste prišli na Mirno goro pa boste mastno plačali zabeljeni golaž! Srečno 2010!
14.12.2009OceniMarko 
Opppaaaa gospod Župan. Lahko bi pogledali tudi kaj za nazaj, saj do sedaj ni bil gospod župan pod drobnogledom in je lahko delal marsikaj. Prav gotovo je to problem mnogih občin, da so svetniki premalo pozorni na vsebino proračuna in take " MALENKOSTI " v obsežnem gradivu spregledajo. Bravo za tistega, ki se je tokrat bolj posvetil številka in čudnim potem črnomaljskega "ne zamenljivega" župana Fabjana. Upam da tokrat ne dobi popusta, pa čeprav bi bil ta 99%.
14.12.2009Ocenisenca 
Lep pomirte se črnomaljci. Mirna gora je hrib v občini Semič. Semčarji bodo zelo hvaležni, če jim dom vrnete porihtan in adaptiran. Pa magari z denarjem občine Črnomelj:):). Ni več daleč dan, ko bo zahteva iz delitvene bilance med občinama Semič in Črnomelj napisana.
14.12.2009OceniMarko 
Sam da ga med tem kdo ne olastnini.
14.12.2009OceniMartin 
Ojoj, saj to ne more bit res!! Kaj temu Fabjanu res ne bo nihče stopil na prste ali ga kar strpal v marico?????? če to sprejmete, potem ste vsi ENAKI.
14.12.2009OceniObčan 
Glede na cene, ki jih je Fabjan postavu v domu na Mirni gori ne rabi nič iz proračuna, profit podjetja naj zmanjša, pa več naj vlaga v dom. Mislim, da je zadeva zrela za gospoda Kosa, pa še kakšno komisijio. Verjamem pa da bo predlog izglasovan, saj glede na govorice, ki krožijo po občini, da je g. župan zaposlu večino otrok svetnikov na občini, bo predlog izglasovan. Pač bo ena luknja več na lokalni cesti. Cesto na Mirno goro pa brž asfaltirat, da bo lahko občinska uprava in njeni delavčki na malco hodili k županu.
14.12.2009OceniGorko 
ČE SE TO RES ZGODI, prisežem, da bom organiziral ljudi, da bodo ves občinski svet IZNESLI NA CESTO!!! Ljudem dajte raje kruh in službe.
14.12.2009Ocenitim 
Martin! Strinjam se s tabo , popolnoma! F ABIJAN PA KAJ SI TI MISLIŠ? Kaj te ni niti malo sram? Sem en navaden človek, če pa mu Vi svetniki, ki smo vas volili in Vam zaupali ne stopite na prste ste malo vredni!!! Saj res; kaj ni eden od podžupanov glavni pri Planinskem društvu? Naj mi kdo pove, lepo prosim!!!
14.12.2009Ocenitim 
Gorko! Prvo mene aktiviraj!
14.12.2009Ocenimitoh 
lepo se je razburkalo,danes na komentarju! Črnomaljci, če je resnično vaš župan in če želite se zavarovati pred povečanjem požrešnosti in lakomnosti po proračunskemu denarju, ga pozovite k odstopu. Pa mirno, čez slabo leto bodo volitve, pa takrat, dajte zaušnico, če si je bo zaslužil! Če sledim komentarjem, je za svoje otroke poskrbel in tudi otroke svetnikov občine , kaj vas nič ne spominja na Brezigar d.o.o! Ustavite ga v imenu politične higiene!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava