kočevsko-ribniško

Delavci Prenove gladovno stavkajo

2.3.2010 | 21:30 | Mojca Leskovšek - Svete

Delavci Prenove gladovno stavkajo
Delavci Prenove gladovno stavkajo
Delavci Prenove gladovno stavkajo

Kočevje - Devet delavcev kočevskega gradbenega podjetja Prenova je včeraj ob 7. uri zjutraj pričelo gladovno stavkati. "Ne gremo domov, dokler ne dobimo denarja!" so napovedali. Med stavkajočimi sta dva delavca iz Vojvodine in sedem iz Bosne, skupaj s še dvema, ki se zaradi bojazni, da jima ne bodo podaljšali delovnih viz, ki jima potečeta ta mesec, za stavko nista odločila, pa naj bi bili zadnji od skupno 130 zaposlenih pri samostojnem podjetniku Zoranu Perkoviću. Ta pa je danes, ko se je odzval novinarjem, to zanikal, češ da ima skupaj s stavkajočimi 38 delavcev.

Medtem ko so delavci povedali, da jim že več kot leto dni plačuje na roko in sicer le po manjše zneske kot akontacije plač, ter da jim dolguje različno, večini pa med 3 in 4 tisoč evri, je Perković priznal, da jim daje gotovino, glede dolga pa le, da jim ni izplačal regresa za leto 2009 ter decembrsko plačo. Tako naj bi vsakemu dolgoval le okoli tisoč evrov in te jim namerava tudi izplačati ta petek. Tedaj bo vsem stavkajočim dal tudi izredno odpoved, kar pa naj bi jim povedal že v nedeljo.

"To pa pomeni, da ne bodo mogli dobiti dovoljenj za delo v Sloveniji za tri leta," je povedal in dodal, da je to tudi glavni razlog za stavko. "Še nekaj več denarja hočejo dobiti," je pristavil. Stavko je označil za neupravičeno in izrazil celo dvom, da sploh gladovno stavkajo.

.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava