kronika

Nesreča 17-letnega motorista, pes ugriznil kolesarja, najbolj napihal traktorist

12.4.2010 | 13:25 | M. M.

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

ilustrativna slika (Foto: arhiv DL)

Tudi posavski policisti (že) poročajo o prometni nesreči motorista. V petek zjutraj sta na križišču Sremiške in Zdolske ceste v Krškem trčila 17-letni voznik kolesa z motorjem in 44-letna voznica osebnega avtomobila iz Krškega. Prometni policisti so ugotovili, da naj bi voznica zaradi zarošenega cestnega ogledala spregledala motorista in trčila v njegov desni bok. 17-letnik je padel po tleh in si pri tem zlomil zapestje. Z reševalnim vozilom so ga odpeljali v brežiško bolnišnico, voznico pa bodo kazensko ovadili. Policisti so oba udeleženca tudi preizkusili z alkotestom, a se je izkazalo, da sta bila oba trezna.

Prijeli Iranca

Brežiški policisti, ki varujejo zeleno mejo, so v petek opoldne v Selah pri Dobovi prijeli 57-letnega državljana Irana, za katerega se je izkazalo, da je mejo prestopil ilegalno. Po končanem postopku so ga izročili hrvaškim policistom.

Vdrli v hišo in ničesar odnesli

Na Brezovem pri Studencu so neznanci v zadnjih dneh vlomili v nenaseljeno hišo. Lastnik je o poškodovanih vratih v petek pozno popoldne obvestil policiste, ki so opravili ogled. Kot kaže, iz hiše, v kateri tudi ni bilo vrednejših predmetov, ni bilo nič odnesenega.

Pes napadel kolesarja

Na krški urgenci so v petek zvečer oskrbeli 34-letnega kolesarja, ki ga je med Pleterji in Zdolam pri kolesarjenju ugriznil pes. Pes naj bi se prosto gibal v bližini stanovanjske hiše, mimo katere je pripeljal kolesar in ga ugriznil v golen. Za lažjo poškodbo so poskrbeli zdravniki, policisti pa bodo zoper lastnika psa uvedli postopek o prekršku zaradi kršitve zakona o zaščiti živali.

Policistom sami prinesli orožje

Krškim policistom so med vikendom izročili avtomatsko puško AP M70 in 30 pripadajočih nabojev. Orožje so našli lastniki vikenda pri pospravljanju in o najdbi obvestili varuhe reda.

Trgala žlebove

V soboto zgodaj popoldne so klicali policiste v Šentlenart. Tam so namreč opazili starejšo žensko in mlajšega fanta, ki sta iz starejšega objekta trgala bakrene dele in žlebove. Ko so ju opazili, sta se odpeljala z osebnim avtomobil temnejše barve, mariborskih registrskih tablic.

Naenkrat dva avtomobila in dve denarnici

V soboto čez dan sta bila tarča vlomilcev tudi dva avtomobila, parkirana v Kostanjevici. Policisti so opravili ogled in ugotovili, da so neznanci na obeh avtomobilih razbili zadnje steklo na vratih in iz vsakega vozila ukradli denarnico z dokumenti. Po prvih ocenah sta lastnika oškodovana za okoli 1200 evrov.

Izginili kolesi

Neznanci so na Kovinarski ulici v Krškem izkoristili priložnost in iz odklenjene kleti stanovanjskega bloka odpeljali kolo Scott, rumeno-črne barve, in kolo Schwinn modre barve. Škode naj bi bilo za okoli 800 evrov.

Šest nesreč in trije pijani vozniki, od tega traktorist

Posavski policisti so bili minuli konec tedna obveščeni o šestih prometnih nesrečah z materialno škodo, eni z lahkimi in eni s hudimi poškodbami. Zaradi alkohola so pridržali tri voznike, med drugim pa so policisti v Posavju zasegli štiri vinjete.

Med pridržanimi je bil tudi 55-letni voznik kmetijskega traktorja, ki so ga v petek, okoli četrte ure popoldne, policisti kontrolirali v okolici Sevnice. Zaradi suma, da vozi traktor pod vplivom alkohola, so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 1,28 mg/l alkohola v izdihanem zraku (2,6 promila), pa so primer "rekorderja" izpostavili v današnjem poročilu PU Krško.

‹ nazaj

Komentarji (1)

12.4.2010Ocenividemčanka 
Nesreča. Sremiška-Zdolska cesta.Res smo bili prebivalci kritičnega križišča zadovoljni, ko so se pričela dela na tem križišču, postavitev pločnika. Po končanih delih je izgledalo to križišče, pregledno, odstranjeno grmičevje na privatni lastnini in ne več tako nevarno, dokler se se spet niso pojavile na privat lastnini ciprese in križišče je spet takšno, kot je bilo. In tako se je spet začelo. Prva nesreča v petek, sicer je bilo oroseno ogledalo, seveda je krivda na voznici, ampak te nesreče se bodo spet dogajale, pa ne po krivdi ogledala, ampak spet nepreglednega križišča.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava