SloFolk se približuje koncu

27.4.2010 | 08:30

Hrvaški folkloristi pred gradom Bogenšperk (Foto: Rok Kopina)

Hrvaški folkloristi pred gradom Bogenšperk (Foto: Rok Kopina)

Novo mesto - Še danes si lahko ogledate nastope folklornih skupin iz Hrvaške, Škotske in Litve v okviru 6. mednarodnega folklornega festivala SloFolk. Ta se je začel v Artičah, nadaljeval v Šmartnem pri Litiji, včeraj so se skupine predstavile v Šentvidu pri Stični. Dopoldneve so folkloristi preživeli ob spoznavanju naše naravne in kulturne dediščine ter krepili prijateljstva. Zvečer pa svoje plese, pesmi in ljudske običaje predstavili na celovečernih nastopih v organizaciji posameznih folklornih skupin organizatoric, kot so KUD Oton Župančič Artiče, KUD FS Javorje Šmartno pri Litiji, KUD Vidovo Šentvid pri Stični in FD Kres Novo mesto.

Danes dopoldne se bodo folkloristi sprehodili skozi center Novega mesta do Kulturnega centra Janeza Trdine, kjer jih bo ob 11. uri sprejel župan Mestne občine Novo mesto Alojzij Muhič.

Zvečer pa se bodo še zadnjič predstavili novomeškim ljubiteljem folklore, ljudskih plesov in pesmi, in sicer v veliki dvorani KC Janeza Trdine ob 19.30.

S tem slavnostnim sklepnim dejanjem se bo zaključil festival, ki ga letos pripravljajo omenjene štiri dolenjske folklorne skupine.

Mojca Mežik, foto: Rok Kopina

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava