dolenjska

Aktivna e- Dolenjska za boljšo turistično prepoznavnost

29.5.2010 | 08:00 | Besedilo in foto: L. Markelj

Državni sekretar Györskös v pogovoru z županom Zupetom ter direktor občinske uprave Darko Levičar v pogovoru s Tomasom Tišlerjem, koordinatorjem projekta na ministrstvu.

Državni sekretar Györskös v pogovoru z županom Zupetom ter direktor občinske uprave Darko Levičar v pogovoru s Tomasom Tišlerjem, koordinatorjem projekta na ministrstvu.

V parku so zapeli Stari prijatelji iz Dobrave.

V parku so zapeli Stari prijatelji iz Dobrave.

Franci Kocjan je zbrane popeljal po Zagraškem logu.

Franci Kocjan je zbrane popeljal po Zagraškem logu.

Med kolesarji, ki so se podali iz Škocjan do Zagrada, sta bila tudi škocjanski in šentjernejski župan, Anton Zupet in Franc Hudoklin. Zmagala je  Anita Pavlovič iz šentjernejske občinske uprave.

Med kolesarji, ki so se podali iz Škocjan do Zagrada, sta bila tudi škocjanski in šentjernejski župan, Anton Zupet in Franc Hudoklin. Zmagala je Anita Pavlovič iz šentjernejske občinske uprave.

Zbrane je v Metelkovem domu nagovoril gostitelj, škocjanski župan Anton Zupet.

Zbrane je v Metelkovem domu nagovoril gostitelj, škocjanski župan Anton Zupet.

Škocjan, Zagrad - V prostorih Metelkovega doma v Škocjanu je včeraj potekala zaključna prireditev projekta Aktivna e-Dolenjska, ki povezuje kar 17 občin JV Slovenije in je nadgradnja projekta »Regijske tematske poti« v smislu e-vsebin za pomoč pri razvoju regijskih turističnih destinacij in e-storitev za potrošnike.

Regijske tematske poti - »Heritage Trails Net«, združujejo dediščino Dolenjske, Bele krajine in Kočevske z gostinsko ponudbo in tematskimi kolesarskimi, pohodnimi, jahalnimi in vodnimi potmi. Projekt Aktivna e-Dolenjska financira Ministrstvo za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo, saj je občini Škocjan kot koordinatorju in prijatelju projekta uspelo na javnem razpisu za spodbujanje projektov vzpostavitve e-vsebin in e- storitev javnih in zasebnih neprofitnih organizacij v letih 2009 in 2010. Kot je na predstavitvi povedal državni sekretar dr. Jozsef Györkös – napovedani minister Gregor Golobič se je opravičil zaradi sodelovanja pri rebalansu proračuna – je bila konkurenca huda, a dolenjski projekt se je uvrstil med 17 izbranih. Skupna vrednost projekta znaša 291.304 evre, sofinanciran pa je bil z dobrimi 238 tisoč evri.

Državni sekretar je bil z videnim zadovoljen, poudaril pa je, da bo projekt zaživel, ko se ga bodo posluževali uporabniki. Seveda ga bo treba nadaljevati in nadgrajevati, da bo vseskozi aktualen, a nedvomno pomeni širitev dostopnosti turistične ponudbe, tudi tujim uporabnikom, saj so spletne strani regijskega portala HTN ter besedil za lokalne tematske poti, ki so nastale v okviru omenjenega projekta, prevedene v angleški, nemški in italijanski jezik. Kot je poudaril tudi škocjanski župan Anton Zupet, so tako povezali, izboljšali in informatizirali turistično ponudbo regije. Na predstavitvi pa je bilo slišati, da bo treba še veliko narediti na področju trženja doma in na tujem, kjer je povpraševanje po trajnostnem turizmu veliko.

V projektu Aktivna e-Dolenjska poleg škocjanske sodelujejo še druge občine: Občina Črnomelj, Kočevje, Kostel, Metlika, Mirna Peč, Mokronog - Trebelno, Osilnica, Ribnica, Semič, Sodražica, Straža, Šentjernej, Šentrupert, Trebnje, Žužemberk in Mestna občina Novo mesto.

Po predstavitvi je bil organiziran zanimiv izlet v etnološki park Zagraški log – nekateri so se tja odpeljali z novim, posebnim avtobusom novomeškega Kompasa, najbolj zagnani pa s kolesi po škocjanski kolesarski poti. Predsednik Turističnega društva Zagrad Franci Kocjan je zbrane popeljal po parku, kjer so si lahko ogledali etnološki muzej na prostem, ki še nastaja. K prijetnemu razpoloženju je prispevala tudi pesem Starih prijateljev ter pogostitev.

‹ nazaj

Galerija (22)

_IGP3453
_IGP3455
_IGP3457
_IGP3461
_IGP3465
_IGP3469
_IGP3470
_IGP3471
_IGP3474
_IGP3476
_IGP3478
_IGP3481
_IGP3484
_IGP3492
_IGP3493
_IGP3494
_IGP3501
_IGP3505
_IGP3510
_IGP3513
_IGP3515
_IGP3516

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava