atletika

Špilerjeva druga v Varaždinu. Poljanec zmagal pred Rovanom.

24.6.2010 | 11:25

Ljubljančan v dresu Krke Andrej Poljanec je včeraj v Varaždinu dosegel slovenski rezultat sezone v skoku s palico (5,30 m). (Foto: AK Krka)

Ljubljančan v dresu Krke Andrej Poljanec je včeraj v Varaždinu dosegel slovenski rezultat sezone v skoku s palico (5,30 m). (Foto: AK Krka)

Varaždin - Brežičanka Barbara Špiler je na atletskem mitingu v Varaždinu na Hrvaškem v metu kladiva zasedla drugo mesto (64,18 m) in za dva metra zaostala za svojim lanskim slovenskim članskim rekordom (66,18 m). Andrej Poljanec (Krka) je zmagal v skoku s palico (5,30 m), drugi pa je bil Brežičan Jure Rovan (5,10) , Barbarin brat Marko Špiler pa je bil tretji v suvanju krogle (16,18 m).

"Trenutno se počutim še utrujeno in brez prave moči, zato tehnika še ni taka, kot sem jo sposobna. Čutim, da imam še veliko rezerve," je po tekmi povedala Špilerjeva, mlajša mladinska svetovna prvakinja. Na evropskem reprezentančnem prvenstvu konec prejšnjega tedna v Budimpešti je kljub želodčnim težavam zasedla četrto mesto (62,92 m).

Poljanec je najboljši slovenski rezultat sezone dosegel kljub precej močnemu bočnemu vetru, zelo blizu uspeha pa je bil tudi na višini 5,40 m. V skupnem točkovanju vseh disciplin je bil v moški konkurenci s 1052 točkami četrti.

‹ nazaj

Komentarji (1)

24.6.2010OceniFranci 
Čestitam Špilerjevima dvema.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava