kronika

Poskus umora v okolici Novega mesta, roparja še iščejo

5.7.2010 | 11:25 | M. M.

Roparja pošte v Škocjanu še iščejo. (Foto: T. J. G.; arhiv DL)

Roparja pošte v Škocjanu še iščejo. (Foto: T. J. G.; arhiv DL)

V soboto nekaj pred 1. uro so bili policisti na OKC Policijske uprave Novo mesto obveščeni, da naj bi neznanci s strelnim orožjem skušali umoriti dve osebi iz naselja v okolici Novega mesta. Oškodovanca naj bi se peljala z avtomobilom, ko so ju dohiteli osumljenci v kombiniranem vozilu. Ko so se pripeljali vzporedno, naj bi eden izmed njih s pištolo ustrelil v avtomobil. Oškodovanca sta speljala, takrat pa naj bi osumljenec še dvakrat ustrelil. Med streljanjem ni bil nihče poškodovan, krogle pa so prestrelile stekla osebnega vozila.

Kot v današnjem poročilu še navajajo na PU Novo mesto, so napadalci pobegnili s kraja kaznivega dejanja. Novomeški policisti in kriminalisti so nato nekaj ur kasneje odvzeli prostost 51-, 30- in 29-letnemu osumljencu iz naselja v okolici Novega mesta in 25-letnemu Novomeščanu. Po zaključenem pridržanju so jih s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja poskusa umora privedli k preiskovalnemu sodniku, ki je za vse štiri odredil pripor. Kriminalisti nadaljujejo s preiskavo.

Roparja iz Škocjana še iščejo

Tudi s fotografijami, posnetimi neposredno po dogodku, smo poročali o ropu v Škocjanu. Novomeški varuhi reda danes opisujejo, da je v petek zamaskiran neznanec, star okoli 25 let, višje suhe postave, oblečen v črna oblačila, na škocjanski pošti preskočil blagajniški pult in iz predala vzel gotovino.

Neznanec je peš pobegnil v smeri pokopališča in se odpeljal z osebnim avtom znamke Golf, serija IV, srebrne barve. Policisti in kriminalisti ga še vedno iščejo.

Ukraden motor na tovornjaku

Policisti so na izstopu iz države na mejnem prehodu Metlika na tovornjaku, na katerem je državljan Bosne in Hercegovine prevažal poškodovana vozila, odkrili motorno kolo BMW. Izkazalo se je, da je bil motor ukraden v Franciji, zato so ga zasegli.

Ukradli za 15 tisočakov materiala

V noči na petek je nekdo vlomil v ograjen prostor v bližini podjetja v okolici Novega mesta in ukradel nerjaveče prirobnice, krogelni ventil in električne vodnike. Škode je za okoli 15.000 evrov.

Iz šotora so mu ukradli nahrbtnik

Na prireditvenem prostoru v okolici Novega mesta je nekdo iz šotora vzel nahrbtnik z osebnimi predmeti in lastnika oškodoval za okoli 300 evrov. Če se je tatvina zgodila na minulem festivalu Rock Otočec, policisti ne navajajo.

300 evrov pustil v odklenjenem vozilu

Na dvorišču stanovanjske hiše v okolici Črnomlja je neznanec iz odklenjenega osebnega avta odnesel okoli 300 evrov.

Tatovi tudi na kopališču

Na kopališču v okolici Črnomlja pa je nekdo izkoristil odsotnost lastnice in ji zmaknil nahrbtnik s fotoaparatom, dokumenti in bančno kartico.

‹ nazaj

Komentarji (8)

5.7.2010Ocenirot 
zakaj policija ne pove da je spor prišel med dvema tolpama zaradi preprodaje drog zato je prišlo do sreljanja in to v romskem naselju žabjak policija pa okolica novega mesta in vejo gdo je bil preprodajalec prepovedane supstance ki je še na prostosti.
5.7.2010Ocenirom iz novega mesta 
rot ja maš prav zaradi droge je prišlo do streljanja
5.7.2010Ocenialex 
imena bi bla lahko
6.7.2010Ocenirom iz novega mesta 
kaj se ne upajo dati.to so uni ki so sedolovali pri igri balkanski bojevnik.ali vete koliko romov je ki z drogo delajo.upam da jim bodo sodniki pošteno sodili
6.7.2010Ocenimilko 
Demokratična javnost potrebuje imena zlikovcev,pedofilov,zločincev,prevarantov,dilerjev.Zakaj jih policija in oblast skriva ni in ne bo nikoli jasno.
6.7.2010Ocenirom iz novega mesta 
zato ker nekateri policaji z romimi sodelujejo.koliko krat v žabjak jejo na fešti.gre pa za rama ki ima na konec barako v brun ki ima bmw 5 črne barve..po imenu alijan brajdič.v kočevje je imel pred 2 leti prometno nesrečo ko je avto zgorel v katerim je umrlo dve ali trije slovenci oz so zgoreli.in foter mu je zaprt matija brajdič....dva roma in dva slovenca ki sta pri njih živela delala za njih
6.7.2010Ocenimedo 
glavni diler je bil zoran grm in njegova žena ki so na prostosti nedaleč stran sem bil ko so policisti na avtobusni postaji pregledali zorana grm in njegovo ženo al je bil presrašen kot kakšen zajec.
7.7.2010Ocenijože 
KAJ NI TO BIVŠI ROMSKI SVETNIK KI JE BIL NA ODAJI PIRAMIDA IN V SLOVENSKIH NOVICAH KI JE BIL V KAZINOJU KONGO.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava