dolenjska

Ni tako zanemarjenega okolja kot je v Podbrezniku!

23.7.2010 | I. N.

Ob otvoritvi naselja pred dvema letoma, ko so položili temeljni kamen za še en nov blok,  je bilo danih veliko obljub, a stanovalci ugotavljajo, da so jih do danes izpolnili le malo. (Foto: arhiv I. N.)

Ob otvoritvi naselja pred dvema letoma, ko so položili temeljni kamen za še en nov blok,  je bilo danih veliko obljub, a stanovalci ugotavljajo, da so jih do danes izpolnili le malo. (Foto: arhiv I. N.)

Novo mesto - Ko so pred dvema letoma v Podbrezniku pri Češči vasi slovesno predali namenu novozgrajene stanovanjske bloke, je družba Imos s sovlagatelji, nacionalnim stanovanjskim skladom in družbo Zarja ter občino napovedovala, da bodo v prihodnje v Podbrezniku postavili trgovski center, dom starejših, vrtec za najmlajše. Od obljubljenega pa je narejenega le malo.

Takole nam piše eden od stanovalcev: "Stanovanja se prodajajo pod sloganom »Malo mesto v Novem mestu«. No, pa poglejmo, kaj od »mestnega« so v dveh letih in pol investitorji, prodajalci izvedli. Imamo stanovanja in izsiljeno mini mini otroško igrišče (če temu lahko tako rečemo: dva tobogana in dve gugalnici). Gre za naselje s štirimi trinadstropnimi bloki, kjer živimo pretežno mlade družine in bo samo v letu 2010 rojenih 12 otrok! Tako se popoldan zbere zunaj na pločniku, cesti in tistih nekaj igralih tudi dvajset in več otrok. Če pogledamo okolico, je to popolna katastrofa. V Novomeški regiji živi veliko Romov, ki jih obtožujemo neurejenosti, a verjemite, da nikjer ni tako zanemarjenega okolja kot v Podbrezniku. Stanovalci smo čistili in pobirali smeti za delavci, medtem ko zaraščenega področja med bloki in cesto ne moremo urediti kar brez načrta in strojev."

Med bloki in cesto je namreč veliko območje, kjer je vse leto razen poleti stoječa voda, ob kateri uspeva rastlinje, visoko do dveh metrov, med drugim tudi ambrozija. Kot pravi stanovalec, so že prosili upravitelja in prodajalca Zarjo, investitorja Imos, izvajalce Begrad in Občino Novo mesto, naj vendarle uredijo vsaj to zaraščeno področje. "Vsi se izgovarjajo, da to ni njihovo delo, na nimajo pristojnosti, da lastništvo ni rešeno, da je bila storjena napaka med primopredajo dokumentacije s strani občine, da … neskončno izgovorov," razočaran ugotavlja.

Seveda bomo stanje raziskali, pri odgovornih poiskali odgovore in o tem poročali.

‹ nazaj

Komentarji (6)

23.7.2010OceniDenis 
Za ureditev Podbreznika župan pač potrebuje še en mandat.
23.7.2010OceniPeter F. 
Hehe, ampak res. Očitno ni bilo dovolj patetike prejšnji teden ob položitvi temeljnega kamna za telovadnico v Stopičah. Ta banda z Muhičem na čelu resno misli da so vsi meščani in občani ovce z desetimi pikami IQ. Naj se pobere že enkrat od koder je prišel. In odpelje Kuljaja s sabo. Naj v zidanici pod sodom sanjarita. Škode je bilo dovolj v štirih letih.
23.7.2010OceniToni 
Sami ste si krivi, kaj ste pa šli živet v močvirje. Pameten človek ve da ta lokacija ne bo nikoli prav zaživela, enostavno je preblizu mesta, spet po drugi strani pa brez dveh avtomobilov ne moreš nič. Okoli ni nobene trgovine, vrtca skratka ničesar, vi pa mislite da vam bo zdaj nekdo okolico rihtal. Mi smo v našem bloku sami kupili kosilnico, vsak drugi teden pokosimo in se družimo po opravljenem delu.
23.7.2010Ocenirile 
Ne kaj ste pričakovali v teh časih investicije niso hec!
28.7.2010Ocenikomar 
peter f je bister človek. Kaj ima Muha z izgradnjo Podbreznika, to je potrebno vprašati strokovnjake za urbanizem iz preteklega obdobja- Mojca Novak, derganc alojz , Imos(kdo je te norce pripeljal) in še kup drugih umetnikov in strokovnjakov? Žalostno je to, da so ljudje kupili stanovanja in živijo v deželi komarjev in slabo urejenem okolju, v nekem tehnološkem parku in ob "oh in ah " objektih, ki bodo popeljali to območje, ki je bilo namenjeno industriji, do pravega in odličnega bivalnega okolja. Edino kaj lahko imajo prebivalci tega okolja na razpolago je to, da ga bodo v bodočnosti prepoznali " tigrasti komarji " in ga bodo vzeli za svojega in z vsem veseljem nažigali po starih in mladih prebivalcih v tem okolju, pa še kakšnega konja zraven bodo napadli v konjušnicah nedaleč stran. Edino komarji bodo veseli velodroma, ker bodo lahko dirkali v krogu nad glavami kolesarjev, ter bodo jezni, ker so kolesarji hitrejši od njih. Nad vsemi bo pa kraljevala znana direktorica M.N.a. in sklepala dile s komarji. Za muhičevo bando pa je potrebno organizirati dober bife, ki bo imel vsa potrebna dovoljenja za obratovanje, da bodo lahko budno spremljali dogodke na omenjenem področju. Ave cviček!
4.8.2010Ocenialojzij 
Kaj bo ta Podbreznik kar ostal na tem nivoju al ga bodo še kej širili? Kakor se spomnim je bila mišljen aše izgradnja vrstnih in individualnih hiš? Kaj je z ostalo infrastrukturotrgovine, pošta ostale servisne storitve, ki pašejo v urbana naselja? ali bo vse ostalo vse na tem nivoju kot je sedaj?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava