atletika

Žulič peti v Singapurju: "Občutki so fenomenalni."

21.8.2010 | 15:45 | B. B.

Jaka Žulič na letošnjem mednarodnem mitingu v Novem mestu. (foto: B. B./arhiv DL)

Jaka Žulič na letošnjem mednarodnem mitingu v Novem mestu. (foto: B. B./arhiv DL)

Singapur - Atlet novomeške Krke Jaka Žulič je na olimpijskih igrah mladih v Singapurju v finalu meta diska osvojil peto mesto. Varovanec Slavka Malnarja je 1,5-kg orodje zalučal 57,97 m, kar je 28 cm manj od njegovega osebnega rekorda, ki ga je dosegel v torek v kvalifikacijah.

Zmagal je Južnoafričan Jacques Du Plessis z osebnim rekordom 63,94 m, drugi je bil Indijec Arjun (62,52), tretji pa Čeh Jaromir Mazgal (61,31).

17-letni Novomeščan je svoj najboljši izid dosegel v zadnji seriji, medalja pa ob razpoloženih konkurentih ni bila dosegljiva, saj bi moral za bron vreči dobra dva metra več od osebnega rekorda.

"Občutki so fenomenalni. Petega mesta na olimpijskih igrah nisem pričakoval, tako da sem res zelo zadovoljen z doseženim rezultatom. Zahvaljujem se vsem navijačem za vzpodbudo, staršema za vse kar sta mi nudila in pa trenerju Slavku Malnarju za vso pomoč, spremstvo, skratka za vse! Še enkrat, občutki so res neverjetni. To sezono sem izpeljal precej bolje, kot sem pričakoval. Zelo sem vesel, da se je tako izteklo," je po tekmi v domovino sporočil Jaka, ki se je še spomladi spopadal z zoprno boleznijo, infekcijsko mononukleozo, ki ga je za slab mesec priklenila na posteljo, zaradi česar je izpustil precej treningov.

Rezultati finala v metu diska.

‹ nazaj

Komentarji (1)

21.8.2010Ocenimiro 
Čestitke Jakatu in trtenerju Malnarju.Kar nekaj metalcev,predvsem pa Hribar in Žulič imata lepo metalsko prihodnost.Slavko Malnar je pa itak asket kar se trenerskega dela tiče.Vsaka čast.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava