iz sodišča

Prisilna privedba na sodišče tokrat za policista

1.9.2010 | 11:30 | T. J. G.

Lucija Brajdič na sodbo čaka v hišnem priporu. (Foto: T. J. G.)

Lucija Brajdič na sodbo čaka v hišnem priporu. (Foto: T. J. G.)

Krško - Danes bi se moralo na krškem sodišču končati sojenje 37-letni Luciji Brajdič, materi sedmih otrok, iz Kerinovega Grma, ki jo je obtožba sprva bremenila tatvine, preprečitve uradnega dejanja uradni osebi, napada na uradno osebo in zanemarjanja otrok. A sodbe ni bilo. Razlog: ponovno se na vabilo sodišča ni odzval policist M. M.

Vabljen je bil že nekajkrat, tokrat pa je zavlačevanja sodniku Gojmirju Pešcu očitno dovolj, zato je preveril na policijsko postajo Krško, zakaj ga ni. Sprva je dobil pojasnilo, da je policist zamešal datume, potem pa, ko je bilo očitno neuspešno tudi iskanje, je zanj odredil prisilno privedbo.

Krško sodišče. (Foto: T. J. G.)

Krško sodišče. (Foto: T. J. G.)

Policist mora namreč pojasniti okoliščine ustavljanja 37-letnice v Krškem, ko naj bi enega od policistov povozila, če ne bi ta pravočasno odskočil.

To se je zgodilo 4. januarja letos, ko sta policista v Brestanici postala pozorna na njenega clia, ki se je zaradi preobteženosti skoraj vlekel po tleh. Takoj sta posumila na prekršek, zato sta se odločila, da avto ustavita. V njem sta bila še dva otroka, zadaj pa so bili naloženi bakreni vodniki – bilo jih je 300 kilogramov!

Voznica, ki je bila zaradi tatvin že obsojena, ima pa tudi zelo dolg spisek prometnih prekrškov, ni hotela povedati, od kod ji baker, zato sta ga hotela zaseči, saj sta posumila, da izvira iz kaznivega dejanja, ona pa se je močno razburila, začela ju je zmerjati, sedla je v avto in se odpeljala proti Krškemu. Policist je takoj poklical operativno komunikacijski center.

Možje v modrem so jo skušali ustaviti že v Krškem, a se je na zvočne signale požvižgala in z nezmanjšano hitrostjo, ki je bila precej nad omejitvami, odpeljala naprej. Ob cesti jo je nameraval ustaviti drug policist, vendar je zapeljala kar proti njemu, tako da je ta zadnji trenutek odskočil, sicer bi verjetno končal pod kolesi avtomobila.

Uspeli so jo ustaviti v rondoju na Vidmu, kjer je več patrulj pripravilo zasedo. Potem so jih policisti pošteno slišali, pa ne le to, tudi grozila naj bi jim, z nekaterimi od mož v modrem pa naj bi obračunal njen mož, ki je sedaj še v zaporu, a bo že prišel na prostost.

Sojenje Luciji Brajdič se tako vleče že več mesecev, ona je ta čas v hišnem priporu, doma pa ima tudi enoletnega otroka, smo pa lahko tekom sojenja izvedeli veliko podrobnosti o njenem življenju in življenju njenih otrok, ki 'uspešno' stopajo na kriminalna pota. Pa tudi to ni skrivnost, da njena družina dobi 1600 evrov socialne pomoči in otroških dodatkov.

In kako izostanek svojega kolega na sojenju pojasnjujejo na Policijski upravi Krško?

Robert Perc odgovarja:

"Na matični policijski postaji smo preverili razlog oziroma okoliščine neodzivanja na vabila sodišča. Policist je bil po naših podatkih do sedaj pravilno vabljen dvakrat. Prvič je bil vabljen na glavno obravnavo 19.8.2010. Policist je tega dne zaključil nočno službo, zaslišanja pa ni opravičil oziroma se ga ni udeležil. Druga obravnava je bila razpisana 1.9.2010, vabilo pa je prišlo na policijsko postajo v času policistovega letnega dopusta. Z datumom obravnave so ga seznanili po telefonu, vabilo pa naj bi prevzel prvi dan službe. Letni dopust je zaključil 31.8.2010, ko je bil zopet v nočni službi. Iz sodišča smo bili danes obveščeni, da policist ni prišel na obravnavo, po preverjanju se je izkazalo, da mu pisnega vabila (razen obvestila po telefonu med dopustom) na policijski postaji niso vročili (in s tem opomniki na obravnavo), saj je po nočni službi prej odšel domov.

Celotna situacija je nerodna in povsem nepotrebna, saj so policisti praviloma v vlogi prič predlagatelja postopka in je tudi v interesu organa, da se pričanje opravi v skladu z razpisanimi obravnavami. Zavlačevanje postopkov na sodišču zaradi eventualnih neupravičenih razlogov na strani policistov je namreč nesprejemljivo. Policist se bo na sodišču oglasil jutri (odšel bo sam) in opravil svojo dolžnost, policijske enote pa bodo opozorjene na neprimerno odzivanje v takšnih in podobnih primerih."

Tako, očitno bo jutri policist prišel in to sam, je pa danes zaradi njegovega izostanka na sodišče prišlo osem oseb zaman (zastonj).

‹ nazaj

Komentarji (10)

1.9.2010 1 (1) (0)OceniKuga 
Koga?! - 1600 EUR denarne pomoči in otroških dodatkov???? Midva s partnerko imava oba končano fakulteto, na dan delava 8-10 ur in skupaj prineseva domov 1800 EUR. Sramota za državo! Tukaj vmes je pa tudi moj denar kakor od vseh ostalih davkoplačevalcev.
1.9.2010 1 (1) (0)Ocenikr ena 
Ja,Kuga,s tem da si vidva morata še položnice plačat, avto registrirat, kupit za oblečt, njim pa to ni treba. Res smo ena fajn država :-(. Vama na kncu meseca verjetno ne ostane nič,njim pa veliko.
1.9.2010 1 (1) (0)Ocenirom iz novega mesta 
romi mafja ni kej...stramota za policaje da jim je ženska pobegnila z avtom pa potem so mogli celo postajo poslat da so jo dobili...zadnič pa so bili policaji pri njih pa jeli i pili...sramota za policaje..VIDI SE DA JE ENA ŽENSKA MOČNEJŠA OD DVA POLICAJE...
2.9.2010Oceniskery 
Romče daj raj poglej na koledar da ne boš zamudil tud ti kakšne obravnave na sodišču.
2.9.2010 1 (1) (0)Oceniborc 
jebes tako državo, ki podpira cigane, ki na naš račun živijo kot bogovi. lahko je delat smrkavce, ki jih mi živimo.
2.9.2010Ocenijps 
rom "smrdljivček" iz NM, daj odsmrad nekak, pa ne tež po int.
3.9.2010Ocenirom iz novega mesta 
jps vi delate za nas.SRAM VAS LAHK JE
3.9.2010 1 (1) (0)Ocenisiromak 
cigan ,brez dneva delovne dobe se vozi v novem bmw,ki je vreden 50.000evrov, verjetno pošteno zaslužen, ta država je gnila
4.9.2010–1 (0) (1)Ocenirom iz novega mesta 
vsak se po svoje znajde reven ali pa bogat če se znajde hvala bogu....samo da so pare
6.9.2010 2 (2) (0)Ocenijanez 
Cigan kupi hišo(pa ne barako ampak vilo) zraven parkira skoraj nov audi A4. Vprašujem državo odkod mu denar. Drugo vprašanje. Poznam 86 letno starko iz Suhe krajine, bolano in nepokretno, ki ne dobi socialne pomoči, ker ima nekaj zemlje na kateri je celo življenje krvavo garala, pa nima pravice do pomoči, češ saj ima zemljo in napol podrto bajto. Sramota za našo državo in vse vlade od osamosvojitve naprej

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava