Umrl je Karlo Umek, najstarejši slovenski olimpijec

27.9.2010 | 08:50

Karlo Umek ob lanskem praznovanju rojstnega dne, ko so častnemu članu Strelskega kluba Brežice  voščili tudi brežiški župan Ivan Molan ter predstavnika brežiškega  kluba in Strelske zveze Slovenije Ernest Sečen in Robert Ferenčak. (Foto: arhiv Lokalno.si)

Karlo Umek ob lanskem praznovanju rojstnega dne, ko so častnemu članu Strelskega kluba Brežice  voščili tudi brežiški župan Ivan Molan ter predstavnika brežiškega kluba in Strelske zveze Slovenije Ernest Sečen in Robert Ferenčak. (Foto: arhiv Lokalno.si)

Ljubljana - V soboto je v 94. letu starosti v Ljubljani umrl najstarejši slovenski olimpijec Karlo Umek, rojen 8. februarja 1917 v Bojsnem pri Brežicah. Umek je nastopil na olimpijskih igrah leta v Rimu leta 1960, kjer je kot reprezentant Jugoslavije v streljanju z malokalibrsko pištolo proste izbire s 533 krogi osvojil 22. mesto med 66 nastopajočimi.

Dve leti pred tem je na evropskem prvenstvu v Moskvi s 522 krogi postavil državni rekord. Karlo Umek, ki se je poleg strelstva aktivno ukvarjal tudi s kolesarstvom, je do konca živel zelo dejavno. Kot član društva kurirjev in vezistov se je še pri 91. letih udeleževal pohodov na Trdinov vrh, Snežnik in ostale očake. Od leta 2005 je bil častni član strelskega kluba Brežice.

STA

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava