dolenjska

Obnova Koštialove in gradnja Ljubljanske

5.10.2010 | 14:15 | B. B.

Ozka Koštalova ulica še posebej velike preglavice voznikom povzroča v zimskih mesecih. Srečanje dveh avtomobilov je neprijetno že na suhi cesti, na spolzki in zasneženi pa je to že prav tvegano početje. (Foto: J. M., arhiv Lokalno.si)

Ozka Koštalova ulica še posebej velike preglavice voznikom povzroča v zimskih mesecih. Srečanje dveh avtomobilov je neprijetno že na suhi cesti, na spolzki in zasneženi pa je to že prav tvegano početje. (Foto: J. M., arhiv Lokalno.si)

Novo mesto - V naslednjih dneh in tednih se bosta na novomeških cestah odprli kar dve gradbišči. Občina bo predvidoma sredi oktobra po 20 letih moledovanja tamkajšnjih stanovalcev le začela z obnovo Koštialove ulice, ki pelje na Mestne njive, po treh letih pa je znova stekla tudi gradnja odseka Ljubljanske ceste med rondojem v Bučni vasi in bližnjo trgovino Maja.

Obnova Koštialove, edine ceste na Mestne njive, ki omogoča kolikor toliko normalen dvosmerni promet, bo občino stala kakih 400.000 evrov in bo potekala po projektu, ki je bil narejen ob koncu mandata prejšnjega župana Boštjana Kovačiča. Obnova bo zajela odsek Koštialove od gostinskega objekta ob vznožju klanca do njegovega vrha. Zgradili bodo nov pločnik, zaradi katerega bo moralo pasti tudi nekaj dreves sedanjega drevoreda, uredili javno razsvetljavo in zamenjali komunalne vode, kar bo rešilo tudi sedanjo težavo z meteornimi vodami. Če bo šlo izvajalcem na roko vreme, bo večina del izvedena še letos, kar pomeni, da bo končan pločnik in položena temeljna plast asfalta. V času obnove bodo na Koštialovi najprej delne, nato pa še popolne zapore.

Še vsaj kakega pol leta dlje bo trajala rekonstrukcija Ljubljanske ceste. Občina je po uspešnem zaključku razlastitvenega postopka pred dnevi dobila gradbeno dovoljenje za nadaljevanje gradnje obvozne ceste na dobrih 500 metrov dolgem odseku od krožišča proti trgovini Maja, ni pa še jasno, kdaj bodo lahko novozgrajeni odsek navezali na del že obnovljene Ljubljanske ceste, saj za manjkajoči del zemljišča v dolžini kakih 250 metrov še vedno poteka razlastitveni postopek. Skupna vrednost investicije je približno 1,5 milijona evrov, od tega bo okrog 40 odst. zagotovila novomeška občina, 60 odst. pa Dars.

‹ nazaj

Komentarji (6)

5.10.2010OceniTone 
To Lojze. A ste vidl, bo možak vse uredu tako kot treba, vi pa tako grdo govorite o njem. Samo so ga pa prebivalci mestnih njiv naj..al, ker bodo ti pijani CGP jevci tistih par metrov 2 leti in pol štimal. Še hijša bo pa tista Ljubljanska cesta v Bučni vasi. To boso pa glih cel Lojzov naslednji mandat naredil.
6.10.2010Oceniobčan 
A Smrečnikova pride pa potem na vrsto?
6.10.2010OceniJure 
V 4 letih se ni uspelo celotni občinski upravi z županom na čelu dogovorit ta za dkup tistih njiv, da se lahko spelje navezava na krožišče in se reši še ena sramotna vstopna točka v NM!!!
6.10.2010OceniSmrečnikova ulica 
Občina predvideva izpeljati obnovo Smrečnikove ulice (južni del): - predviden rok začetka del je 1.12.2010 - predviden rok zaključka del je 31.5.2011 Na spletni strani www.novomesto.si dobite vso dokumentacijo.
7.10.2010Ocenicestar 
Ja se podpišem pod prvi komentar res mu malo slovnica nagaja vendar ima prav nekoč ko smo bili zaposleni v CGP slovenski Janezi in smo hitro in kvalitetno delali vendar so nas odpustili iz poslovnega razloga (invalidi kot tudi ne,mogoče smo kaj rekli in so nas dali na spisek za odhod,)ker so dali hčerinsko podjetje v Likvidacijo idealni pogoji čeprav smo dobro delali in si po vsem tem potem pridobili veliko tujih delavcev, ki ne razumejo slovenščine in tudi ne znajo in ne poznaja takega dela.Oni samo polako oni niso prišli radit ampak samo zaradit..Zato tudi lahko vidimo CGPejovo tablo označeno gradbišce in enkup tujih delavcev,ki skoraj nič ne delajo stojijo ali sedijo.Ni čudno da so gradbišča tako dolgo delajo. Davkoplačevalci se pa vozimo mimo tega pa gledamo in se zgražamo nad vsem tem.A ne gospodje.
7.10.2010Ocenizoki 
Ne Občan, nato pridejo na vrsto kolovozi in povezava med vinogradi v katastrski občini Orehek, nato cesta iz Gabrja neposredno na gospodično, tako, da bo naslednjo polharsko sezono nared za odhod na veliki lov.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava