Šentjernejčani letos tretji med slovenskimi ekipami, Sevničani 11.

10.10.2010 | 09:10

Šentjernejska ekipa na letošnjem regijskem tekmovanju Dolenjske in Bele krajine. (Foto: J. A., arhiv DL)

Šentjernejska ekipa na letošnjem regijskem tekmovanju Dolenjske in Bele krajine. (Foto: J. A., arhiv DL)

Murska Sobota - V Murski Soboti je včeraj potekalo državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Tekmovanja se je udeležilo 13 ekip, ki so bile najboljše na regijskih preverjanjih, kot vabljena ekipa izven konkurence pa je sodelovala ekipa prve pomoči iz madžarskega Sarvarja. Najboljša je bila ekipa Mestne občine Ptuj, drugi so bili Ljubljančani, tretji pa zastopniki Dolenjske in Bele krajine, Šentjernejčani.

Tekmovanje si je ogledala tudi ministrica za obrambo Ljubica Jelušič. Uvodoma je sprejela ekipo prve pomoči Nuklearne elektrarne Krško, ki je bila najboljša na lanskem državnem preverjanju in se je udeležila evropskega festivala prve pomoči v Beogradu, kjer je bila druga. Kot smo poročali, se zaradi remonta v NEK letošnjega tekmovanja niso udeležili, tako da je Posavje zastopala ekipa prve pomoči iz Sevnice. Na včerajšnjem tekmovanju so se uvrstili na 11. mesto.

Svoje znanje so ekipe včeraj prikazale na sedmih nalogah, in sicer od ukrepanja ob nesreči pri kmetijskih delih in prometni nesreči do pomoči poškodovanim med zabavo in med neurjem. Vse tri najboljše ekipe so bile po prikazani usposobljenosti zelo tesno skupaj, a so zmago domov odnesli Ptujčani.

Fotografije s tekmovanja so na naslov našega uredništva poslali iz OZRK Sevnica, objavili smo jih na spletnem portalu Lokalno.si.

M. M.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava