dolenjska

Naprodaj tudi Preventovo premoženje na Mirni

19.10.2010 | 07:00 | STA

Foto: R. B., arhiv DL

Foto: R. B., arhiv DL

Ljubljana, Mirna - Okrožno sodišče v Slovenj Gradcu je v okviru stečajnega postopka podjetja Prevent avtomobilski deli v petek izdalo vabilo k dajanju ponudb za prodajo premoženja v Mežici in Mirni. Rok za oddajo ponudb za obe lokaciji je 20. december, so včeraj objavili na spletnih strani Ajpesa.

Slovenjgraško okrožno sodišče je sklep o prodaji premoženja v Mežici izdalo 22. septembra. Predmet prodaje sta dve nepremičnini in osnovna sredstva po izhodiščni ceni 713.800 evrov.

Sklep o prodaji premoženja na Mirni  je sodišče izdalo dan kasneje. Predmet prodaje premoženja na tej lokaciji so tri nepremičnine ter osnovna sredstva in rezervni deli po izhodiščni ceni 3,14 milijona evrov.

Premoženje se bo prodajalo na podlagi zavezujočega zbiranja ponudb, rok za njihovo oddajo pa je za obe lokaciji 20. december, je razvidno iz objavljene odločitve sodišča.

Ob avgustovskem stečaju dveh ključnih Preventovih družb v Sloveniji - Preventa avtomobilski deli in krovne družbe Prevent Global - je delo izgubilo 1260 delavcev, večina na Koroškem. Upniki morajo terjatve ter ločitvene in izločitvene pravice v postopku prijaviti v roku treh mesecev, zadnji dan za to pa je 9. november.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava