Prekajeval meso, skoraj zažgal hišo

19.10.2010 | 21:00

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Šentjernej - Danes nekaj pred 20. uro je vaščan v Šmalčji vasi pri Šentjerneju opazil, da se iz sosedove hiše kadi. Takoj je obvestil soseda, lastnika hiše, ki je zagrabil gasilni aparat in se spopadel z ognjenimi zublji, ki so že zajeli podstrešje. Na pomoč so prihiteli tudi gasilci Gasilsko reševalnega centra iz Novega mesta ter prostovoljni gasilci iz Šentjerneja in Vrhpolja. Podstrešje je sicer uničeno, druge škode pa na srečo ni.

Tone Hočevar je na podstrešju dimil meso. Zakuril je v pritličju v krušni peči in kot kaže, je prišlo do vžiga v dimniku na podstrešju. Tuja krivda je po prvih ugotovitvah izključena. Sicer pa to ni prvi požar v tej hiši. Podobna zgodba se je že odvila pred šestimi leti, tudi takrat je zagorelo na podstrešju iz istega razloga.

Prekajeval meso, skoraj zažgal hišo

Lastnik hiše se ob tem gasilcem in sosedom zahvaljuje za nesebično pomoč.

T. J. G.

Galerija

Komentarji (5)

19.10.2010Ocenitrara 
Prekajeval? A ni prekajal?
20.10.2010OceniMaveric 
Saj ni tako pomembno kako se rece, poanta je v tem da se je to res ze enkrat zgodilo in tisti ki smo takrat sodelovali v intervenciji smo nekako v šali in bolj kot ne potiho nehote rekli da je velika možnost zagori spet. Pa se nismo zmotili. Kaj bi rekli na vse to, škoda besed in pa znano misel "osel gre samo enkrat na led"
20.10.2010OceniJože 
Lale je Lale...................
20.10.2010OceniJože kor 
Kdo je Lale?
20.10.2010Ocenitrata 
Maveric, pomembno je, kako se zapise v casopisu! To nima veze z vsebino. Vsem gasilcem pa - gobok poklon!!!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava