bela krajina

Nacionalna nagrada za Kolpino industrijsko oblikovanje

22.10.2010 | 19:00 | M. Ž.

Na podelitvi v Viba filmu v Ljubljani (z leve proti desni) profesor Sergej Pavlin, organizator Meseca oblikovanja Zmago Novak, predsednik uprave Kolpe Mirjan Kulovec in minister za razvoj in evropske zadeve mag. Mitja Gaspari.

Na podelitvi v Viba filmu v Ljubljani (z leve proti desni) profesor Sergej Pavlin, organizator Meseca oblikovanja Zmago Novak, predsednik uprave Kolpe Mirjan Kulovec in minister za razvoj in evropske zadeve mag. Mitja Gaspari.

Metlika, Ljubljana - Iz metliške Kolpe so sporočili, da so na včerajšnji slavnostni podelitvi nacionalnih nagrad na področju oblikovanja v okviru Meseca oblikovanja v Ljubljani v prejeli nagrado v kategoriji Zgodba o uspehu. Nagrado nacionalnega pomena je Kolpi predal minister za razvoj in evropske zadeve mag. Mitja Gaspari, sicer pa je Kolpa letos prejela že mednarodno nagrado Red Dot Design Award.

Mesec oblikovanja od leta 2003 razvija in organizira Zavod Big, tradicionalno pa podeljuje nacionalne nagrade za oblikovanje v petih različnih kategorijah, in sicer: Zgodba o uspehu, Oblikovalec leta, Interier leta, Brezčasni in Perspektivni. Strokovna žirija in uredništvo Zavoda Big je pozitivno ocenilo Kolpino prizadevanje in mednarodni uspeh na področju oblikovanja in tako se s tem pridružila dosedanjim nagrajencem družbam Intra Lighting, Gorenje, Seaway, Tipro keyboards, Pipistrel in Akrapovič, so sporočili iz Kolpe.

Mirjan Kulovec, predsednik Kolpe, je ob tem povedal: »V družbi Kolpa dajemo velik poudarek industrijskemu oblikovanju že vrsto let, saj se zavedamo, da postaja vse pomembnejši dejavnik in sestavni del upravljanja podjetja. Ključno je naše prepričanje, da je za uspeh potrebna uigrana ekipa in vodstvo, ki verjame v oblikovalsko dodano vrednost. Nagrada Zgodba o uspehu je še dodatna potrditev, da smo v prizadevanjih z našimi in tudi zunanjimi oblikovalci na pravi poti.«

‹ nazaj

Komentarji (1)

22.10.2010Ocenijanez 
Merkur je bil pred tremi leti najboljše podjetje v Sloveniji, sedaj pa je insolvenčen. Nagrade so pogosto kamuflaža za resnične probleme v katerih je podjetje. Tudi Kolpa bedno plačuje svoje zaposlene, hkrati pa je do vratu obremenjena s kratkoročnimi obveznostmi. Zato naj bolje poskrbi tudi za svoje delavce in da bo zmanjšala zadolženost, ne pa da se njen direktor tako rad slikari po različnih medijih. Sicer pa vse moje pohvale za uspehe na področju oblikovanja.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava