gospodarstvo

Danfoss Compressors poslej kot Secop

30.11.2010 | 13:00 | B. D. G.

Danfoss Compressors poslej kot Secop

Črnomelj, Flensburg - Iz nemškega sedeža podjetja Secop so sporočili, da je z včerajšnjim dnem podjetje Danfoss Compressors začelo uporabljati ime, logotip in blagovno znamko Secop. To velja za Danfossova podjetja v Nemčiji, na Kitajskem, Slovaškem in v Sloveniji. Tako bo tudi podjetje v Črnomlju po novem poslovalo pod imenom Secop.

Zakaj novo ime? Julija letos je bila podpisana pogodba, s katero je industrijski holding Aurelius AG iz Münchna kupil Danfoss Household Compressors iz danske skupine Danfoss, s tem pa je novega lastnika posredno dobila tudi črnomaljska tovarna.

Secop ima okrog 3.000 zaposlenih in je vodilni proizvajalec hermetičnih kompresorjev za hladilnike in zamrzovalnike, lahkih komercialnih aplikacij in 12-24-48 DC kompresorjev za mobilne aplikacije. Letno ustvari okrog 400 milijonov evrov prihodkov.

‹ nazaj

Komentarji (3)

30.11.2010Oceninovo 
Optimizacija se bo nadaljevala. Vsi vemo, kaj pomeni optimizirati proizvodne procese. Crnomlju manjka novih novih firm za zaposlovanje mozganov, ne rok - tile novi lastniki niso nic dobrega (pa verjetno tudi ne slabega)
1.12.2010Oceniiii 
zakaj se ne črno na belem pove, če sledijo odpuščanja in v kolikšnem številu? čeprav je najbrž delavcem že lep cajt vse kristalno jasno.. drage tri gospe, so pripravljeni kakšni krizni načrti, ker tole bo lahko samomor bele krajine? aja, bomo registrirali dolenjska.eu, pa bo vse ok..
1.12.2010Ocenibelokranjčan 
A božičnica letos bo ali ne bo, to je zdaj vprašanje ?

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava