dolenjska

LDS tudi o dvorani v Portovalu

7.12.2010 | 13:30 | B. B.

Stadion na Portovalu (foto: arhiv Lokalno.si)

Stadion na Portovalu (foto: arhiv Lokalno.si)

Novo mesto - V zvezi z gradnjo dvorane za potrebe evropskega prvenstva v košarki leta 2013, se je danes oglasila tudi novomeška LDS, ki poudarja, da velja razmisliti tudi o možnosti umestitve dvorane v Portoval, kjer bi, kot poudarjajo v LDS, nova dvorana lahko sprožila hitrejšo ureditev celotnega športnega parka, vključno z nogometnim igriščem, tribuno, prepotrebnim bazenom pod njo ter nemara tudi zaključek večnamenskega objekta za tenis.

Več v sporočilu za javnost.

‹ nazaj

Komentarji (6)

7.12.2010Ocenimeški 
Bravo LDS.... Stranke ne se več borit eden proti drugemu, ne metat polen pod noge, ampak bodite skupaj pri tem projektu ZA Novo mesto. Lojz ti bodi pa pameten, preučite zadevo hitro in borite se da nam uspe!
7.12.2010OceniMatej 
Tile so pa res vrhunsko strokovno podkovani glede urejanja prostora in analiziranja umestitve objekta v prostor. Prva stvar, ki bi jo morali narediti so analize, ne pa da vsak k ma 5 min časa, projektira svojo dvorano tam, kjer ima svoj interes. Osebno menim, da sodijo objekti take velikosti ob obvoznice, ne pa praktično v center mesta. Portoval tega na žalost ne prenese! Seveda sem pa za ureditev obstoječega in to takoj!
7.12.2010OceniAndres 
Mi smo se že kar sprijaznili, da bomo gostili to evropsko prvenstvo. Nihče nam ni pokazal enega samega predračuna, obnašamo pa se, kot da je to samo po sebi umevno. Zaman nekateri opozarjamo, da je to nova jama brez dna, v katero bomo zmetali milijone, koristi pa ne bo nobene. Župan vidi že pet, šest možnosti, kje bi lahko stala nova športna dvorana, ki NAS bo koštala milijone. Na križišču pred interno bolnico pa je že 14 dni luknja, v kateri si boste, spoštovani podgurci ZASTONJ presekali pnevmatiko. Cena pnevmatike je 100EUR. Predlagam, da vsak, ki se srečno pripelje čez križišče plača 10EUR v sklad Svetega Alojzija za EP. Dnevno gre tam 1.000 vozil. V dveh letih lahko naberemo 2 x 10 x 365 x 1000 = 7.300.000 EUR in prvenstvo je rešeno.
8.12.2010Ocenitilen 
Če presekaš gumo na cestni luknji to sporoči policistom. V tem primeru si upravičen do nove gume, ki jo seveda časti CGP to definitivno velja. Športna dvorana pa ni brezveze tako kot ti Andreas. Na športno se ne sme gledat kot na nujno zlo, kjer bo notri basket prvenstvo in nato še morebitna kakšna cvičkarija.
8.12.2010Ocenimuri 
Še stepli se bodo, kdo si bo zgradil dvorano. Vsak bo vlekel na svojo stran. Pa si naj zgradi vsak svojo, če ima denar. Odloči naj tisti, ki bo preskrbel več denarja. Pa ne mojega in iz proračuna. Pridobite vlagatelje. Pa si jo zgradite. Pa takoj prekličite kombinacijo javno in zasebno partnerstvo. Sredstva bodo javna, lastništvo pa zasebno.
8.12.2010OceniCAR 
Ja itak zdaj hočejo vsi to izkoristit in zagrebsti se da izkoristijo še ostale gradnje zdraven

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava