gospodarstvo

Uprava Toma ne bo ovirala stečaja

13.12.2010 | 13:00 | M. Ž.

Bruno Gričar stečaju ne bo nasprotoval. (Foto: M. Ž.)

Bruno Gričar stečaju ne bo nasprotoval. (Foto: M. Ž.)

Uprava Toma ne bo ovirala stečaja

Mokronog - Na današnjem zboru stavkajočih delavcev mokronoškega podjetja Tom, ki zaradi neizplačanih plač in prispevkov stavkajo že od 27. septembra, je predsednik uprave družbe Bruno Gričar zbranim v kulturnem domu povedal, da uprava ne nasprotuje stečaju, ki ga je pred časom na novomeško sodišče vložil eden od zaposlenih. Jutri se namreč izteče petnajstdnevni rok, ki jim ga je novomeško sodišče dalo za ugovor.

Gričar je med drugim še dejal, da bo pomagal, da se vse skupaj čim hitreje uredi, in se med drugim delavcem zahvalil tudi za 15-letno sodelovanje. Še vedno pa meni, da se zgodba o mokronoškem pohištvenem podjetju ne bi smela tako končati. »Lahko bi bilo tudi drugače, če bi tisti petek začeli delati, saj smo imeli preko petsto naročil in v skladišču pripravljen material. S tem bi zaslužili in te plače in še kakšno. A te volje ni bilo,« je povedal in še poudaril, da ima sam čisto vest.

Sedaj mora okoli 150 Tomovih delavcev v Mokronogu in slovenjegraški enoti počakati na objavo sklepa o stečaju. »Z začetkom stečaja vodenje prevzame stečajni upravitelj; kdo bo to, bo odločilo sodišče. Stečajni upravitelj bo potem določil koga in kdaj ga bodo odpustili. Po objavi stečaja se bomo v roku treh dni dobili z delavci, da bodo dobili jasna navodila, kako ravnat naprej,« je pojasnila Majda Marolt, sekretarka novomeške območne organizacije Zveze svobodnih sindikatov Slovenije.

‹ nazaj

Galerija (10)

IMG_0062
IMG_0072
IMG_0075
IMG_0077
IMG_0078
IMG_0080
IMG_0081
IMG_0086
IMG_0096
IMG_0101

Komentarji (15)

13.12.2010Ocenikren 
Jao Gričar pravi da ima čisto vest,seveda k si jo je čistil z TOM-ovim denarjem,mislim da bi ga mogli delavci za zahvalo malo prevetrit po jugo sistemu ČEBOVANJE.
13.12.2010Ocenikreten 
Če bi vsi šrtajkal tako, bi šlo 3/4 slovenskih firm v stečaj. Vi boste na zavodu, vaši sindikalisti bodo pa še imeli plače. Bilo bi lepo, če bi imeli kaj pameti in ne bi bili take kure.
13.12.2010Oceniopazovalec 
re:kreten si pa res in to na kvadrat. Imaš prav zaradi Gričerjev je več 90 % firm za stečaj. Kreten tudi kurja pamet je boljša kot tvoja ki je ni kreten ostaja kreten.Sindikati s podjetjem nimajo nič, če delodajalec krši človekove pravice, ki so ustavne je stvar jasna. Ba pe te kreten jaz eno primazal in to takšno da bi te spravila k pameti da bi postal pameten kreten.Primenij se butasti kreten da boš bolj gričarjev
13.12.2010Oceniodvetnik 
Zakaj pa če ne nasprotuje je čakal 15 dni in ni podal izjave tekoj naslednji dan da bi delavci še letos bili na zavodu??? A je to moralno g. Gričar, a se boste lahko sprehajali v okolju ki živite ??
14.12.2010Ocenianalitik 
odgovor kretenu: dvajset let se je delalo in to zelo veliko, in ne očitaj kretenskih izjav, če je gričar šel v zgrešene naložbe. A bi ti kreten delal zastonj? Delavci so delal cel september ampak ko enkrat ne gre pač ne gre. Država pa naj si vse skupaj pripiše na svoj saldo, k je te pohlepne Gričarje ki jih ni malo v SLO financirala da so pahnili s sabo vso rajo. Sedaj so izgubile banke in še država, ker mora zagotavljati socialne transferje. In kreten preden pišeš take izjave se poglej v špegu da si ne boš kaj naredu gričarja si pa domov pel da bo še tebe k si velik kreten na kant spravu.
14.12.2010Ocenidelavec 
Kreten ostane kreten saj se je delalo dokler je bila plača ko je pa ni več pa tud nima smisla delat zaadnja plača je bila za avgusta kaj je pa danes december denarja pa od nikod.
14.12.2010Ocenidelavbec3 
Hrvatje so Sanaderju takoj zamrznili premoženje, a naši v vladi pa tega ne znajo narest Gričarju, Zadelu in nadutemu Glihi, zaplent jim vse, ne bodo se pred bazenom sončil pa norce delali iz nas, medtem, ko naši otroci še za Božič ne morjo imeti ničesar. Če bo treba gremo peticijo podpisat, da se jim takoj zapleni vse, neglede, če bodo prepisovali na druge. Sem absolutno za, da gremo na pohod vsem trem, da bodo vsi vedeli kakšne sosede nategunske imajo.
14.12.2010Ocenipodpora 
Ja delavec3, dobra ideja, dejmo vsi od enega k drugemu, Gliha se bo v zemljo povezno od svoje nadutosti, ko bo gledal svoje delavce,pred vrati, ni vsega le Gričar kriv, Zadel je tud pa Gliha tud, dejmo jim vetra
14.12.2010Ocenidobavitelj 
Največji dolžnik, ki ne prizna dolgov in so vedno drugi krivi za dejanja ki jih je naredil sam in jih še vedno dela na Dolenjskem in v dolini miru je....................................................... Gričar Brunoooooooooooooooooooooooooooooooooooooo ( ups same luknje) Za novo leto bodo ljudje imeli tudi same luknje v denarnici, da te ni sram pa se še vedno v Lexusu voziš. Skrivaš se pred bankam, pred dobavitelji, ki si jih hotel kar na hitro da se odpovemo tvojim dolgovom. Uničil si nas sedaj pa te bomo mi počasi s pravno mero doze, samo da pride stečajni ko bo videl luknje bo tvoja vest hitro postal iz čiste, kalna oz. črna kot je tvoja duša zanikrna. SVE SE PLAČA SVE SE VRAČA dragi Bruno !!!!!!!!Pa prepiši se iz Bruno Gričarja v Bruno Lopova bo vsak vedel ko te bo srečal kaj se skriva za tvojo fasado !
14.12.2010Ocenidelavci 
Gričar je izjavil za žurnal 24 , da so delavci kriv za stečaj, ker če bi delali ko je on zahteval bi firmo rešili. Po njegovem bi morali delati zastonj, tako je navajen ali za drobiž. Hčerinske firma TOMIP d.o.o. stečaj, TOMCOMMERCE d.o.o. Stečaj, CELES d.o.o. stavka, DOMOPREMA d.o.o. stavka, PRESEK d.o.o. izgubil posel v Revozu, TOMIING d.o.o. zadolžen po dolgem in počez, Javor pohištvo prisilna poravnava ( Gričar predsednik nadzornega sveta JAVOR d.d.), delnice Javorja kupoval po 12 € prodajal za 1,5€ in temu sledi stečaj matere TOM d.d. In za vse to smo krivi delavci ???????????????????????????????????????Če je ta človek normalen in ima čisto vest potem imamo mi vsi navadni smrtniki preveč grehov da bi to zemljo še tlačili. Mislim da izziva in je izzval bitko vendar dobil bo vojno.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava