dolenjska

Kri darovalo 55 prostovoljcev

16.12.2010 | 06:40 | Besedilo in foto: L. Markelj

Kri je daroval tudi župan Jože Kapler (na levi) in Zvonko Petelin iz škocjanske občinske uprave.

Kri je daroval tudi župan Jože Kapler (na levi) in Zvonko Petelin iz škocjanske občinske uprave.

Škocjan - Območno združenje Rdečega križa (OZRK) Novo mesto je včeraj drugo leto zapored organiziralo terensko krvodajalsko akcijo v občini Škocjan. Odziv je bil dober – v prostore Osnovne šole Frana Metelka Škocjan je kri prišlo darovat 55 prostovoljcev, od njih osem prvič.

Janez Selak je kri daroval že 43-ič.

Janez Selak je kri daroval že 43-ič.

Med letošnjimi krvodajalci je bil tudi nekdanji župan Anton Zupet.

Med letošnjimi krvodajalci je bil tudi nekdanji župan Anton Zupet.

Organizatorji se vsem iskreno zahvaljujejo. Krvodajalsko akcijo je izvedel Zavod RS za transfuzijsko medicino. Kot je povedala sekretarka Območnega združenja RK Barbara Ozimek, so se za terensko akcijo v Škocjanu odločili, ker želijo tu oživiti krvodajalstvo in predvsem privabiti nove ljudi, ki na ta način pomagajo sočloveku v stiski. Za naprej bodo akcijo izvedli enkrat in ne več dvakrat na leto, ravno tako v Žužemberku.

V Šentjerneju, kjer bo naslednja terenska krvodajalska akcija območnega združenja RK 13. januarja prihodnje leto, pa takšne akcije potekajo že preko deset let in bodo ostale dvakrat letno.

‹ nazaj

Komentarji (2)

16.12.2010Oceniopazovalec 
Zakaj pa ne napišete / objavite vseh 55 krvodajalcev?!!!! Meni so ostali, ajde, razen tega gospoda Selaka, veliko bolj pomembni! Ker tile trije (saj dva pa sigurno) so šli iz drugačnega razloga, kot pa ostalih 52!
17.12.2010Oceniitak 
Zupeta v Dolenjcu itak samo zato spet ponucate, da ga lahko popljuvate, če ga pa vi ne, pa zato, da ga bodo komentatorji, kost že znate prav vreči. Dajte človeku enkrat že gmah. Se vidi vaša humanost, teptati človeka takrat, ko mu verjetno ni lahko na njegovi življenjski poti. Sicer pa ni kaj, on že ve, da bi bile v drugačnem primeru, če bi bil pač izvoljen, zadeve za delo absurdne s tem občinskim svetom.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava