gospodarstvo

TOM: Delavci dobili odpovedi

20.12.2010 | 15:20 | M. Ž.

Tomovi delavci si želijo, da bi lahko čim prej spet normalno zaživeli. (Foto: M. Ž./Arhiv DL)

Tomovi delavci si želijo, da bi lahko čim prej spet normalno zaživeli. (Foto: M. Ž./Arhiv DL)

Mokronog - Danes se je delavcem mokronoškega Toma, za katerega je okrožno sodišče v Novem mestu pred tednom dni začelo stečajni postopek, predstavila stečajna upraviteljica odvetnica Darja Erceg in jim med drugim razdelila tudi odpovedi delovnega razmerja zaradi stečaja. Jutri bo začel teči 15-dnevni odpovedni rok, tako da se bodo delavci lahko na zavod za zaposlovanje prijavili v začetku januarja, (predvidoma s 7. januarjem), zaprosili pa bodo tudi za denar iz jamstvenega sklada.

Kot je povedala Andreja Žago, predsednica sindikata Tom, se bo večina delavcev prijavila na zavod, nekateri pa so že našli novo zaposlitev.

Stečaj je na skupno pobudo delavcev predlagal upnik Damjan Burger, uprava družbe pa predlogu ni nasprotovala. Upniki imajo do vključno 16. marca prihodnje leto čas za prijavo terjatev.

‹ nazaj

Komentarji (4)

21.12.2010Ocenidelovc 
Kaj pa GRIČAR,ZADEL,GLIHA so tudi dobili odpovedi?
22.12.2010Ocenidelavec 
Zadel kot član uprave bo šel na borzo pa si ne zasluž, Gliha dremlje zimski san v svojem brlogu kot vedno, Gričar se pa skriva.
23.12.2010Ocenidelavec1 
Postopajmo tako kot Hrvati, naj vsi trije zbežijo čez mejo,GLIHA ALOJZ zakaj pa gledaš v tla, ko se srečava v Trebnjem? če bo vse lepo in prav, ti bodo vse pobrali, kot tudi Zadelu in Gričarju, namesto trije kralji, so se zbrali trije lopovi, Vesele Božične praznike in srečno novo leto banda prekleta,
23.12.2010Ocenidelavec 
Vedno so gledali v tla da so spraševali tla natleh povej kateri najpametnejši med nami tremi je zdaj. In tla odgovorijo ni ga junaka najpametnejši je Gričar ima najbolj talni pogled in vizije sanj brez realnosti. Nič srečnega pa nič zdravega vam trem lopovim ne želim ne v 2001 in ne do konca vaših dni pa čeprav crknem pred vami. Gričar zapomni si vse dolgove nam dobaviteljem boš plačal in to z obrestmi. Način plačila pa bomo določili mi in ne več ti kot si ga hopetl pred meseci s svojim izsiljevanjem. P Gričar pejt se učit govora ker samo momljaš kot en kreten.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava