dolenjska

Dr. Danilo Türk navdušen nad Šentjernejčani

6.1.2011 | 16:35 | Besedilo in foto: L. Markelj

Direktor podjetja Arex Ivan Kralj predsedniku izroča darilo pozornosti. Na levi župan Franc Hudoklin.

Direktor podjetja Arex Ivan Kralj predsedniku izroča darilo pozornosti. Na levi župan Franc Hudoklin.

Šentjernej - Danes se v šentjernejski dolini že ves dan mudi predsednik države dr. Danilo Türk z delovno ekipo. Dopoldne so mu dobrodošlico najprej zaželeli gostitelji, občina Šentjernej z županom Francem Hudoklinom na čelu, predstavniki občine pa so mu predstavili delovanje in glavne projekte.

Nato se je dr. Türk odpravil v osnovno šolo, kjer so mu pripravili prisrčen sprejem. Ogledal si je šolo in eko kotiček, pričakali so ga učenci z ravnateljico Viktorijo Rangus, pripravili so mu kratek kulturni program, on pa jih je razveselil z darilom – teleskopom.

Srečanje s šentjernejskimi gospodarstveniki.

Srečanje s šentjernejskimi gospodarstveniki.

Krajevno knjižnico je predsedniku razkazala direktorca novomeške knjižnice Claudia Jerina Mestnik.

Krajevno knjižnico je predsedniku razkazala direktorca novomeške knjižnice Claudia Jerina Mestnik.

Predsednik se je nato odpravil v podjetje Arex, proizvodnja orodij, naprav in storitve d.o.o., kjer se je srečal z vodstvom, direktor Ivan Kralj pa mu je razkazal proizvodnjo.

Sledil je pogovor s podjetniki šentjernejske doline, ki so mu predstavili proizvodnjo in spregovorili tudi o aktualnih problemih v teh težkih gospodarskih časih. Pogovor je vodil Tomaž Rešetič iz podjetja TRAC d.o.o.

Nato je bil na vrsti ogled nove krajevne knjižnice Šentjernej, enote Knjižnice Mirana Jarca Novo mesto. Njena direktorica Claudia Jerina Mestnik je dr. Türku razkazala eno najlepših knjižnici pri nas, poklonila pa mu je tudi knjižno darilo.

Predsednik se je nato srečal še z vodstvom Kulturnega centra Primoža Trubarja, ki deluje v okviru Ekološke družbe Šentjernej, ki jo vodi Majda Kavšek. Navdušen je bil nad veliko dvorano ter folkloristi osnovne šole, ki so pripravili prisrčen program in mu celo poklonili pero šentjernejskega petelina.

Obisk Kulturnega centra Primoža Trubarja.

Obisk Kulturnega centra Primoža Trubarja.

Sledil je ogled kmetije Karlovček, kjer je bil gostitelj gospodar Andraž Rumpret. Predsednik si je ogledal proizvodnjo vina in predelavo sadja, po delovnem kosilu pa se je odpravil še v Kartuzijo Pleterje. Tam sta ga pozdravila rektor Frančišek Fodor in vodja ekonomije Jože Simončič. Predsednik si je ogledal multivizijski program, staro gotsko cerkev, kapelo, knjižnico. Okrog 17. ure bo končal obisk v občini Šentjernej.

Kot je dr. Türk povedal sedmi sili, je nad videnim zadovoljen, saj je šentjernejska občina med tistimi, ki so v zadnjih letih zelo napredovale. Zlasti je vesel kar dobrega stanja v gospodarstvu. Tudi župan Franc Hudoklin je ponosen, da si je predsednik države vzel kar nekaj časa za njihovo občino in da je nad videnim navdušen in poln pohvalnih besed.

‹ nazaj

Galerija (35)

_IGP6455
_IGP6457
_IGP6459
_IGP6463
_IGP6464
_IGP6470
_IGP6472
_IGP6473
_IGP6477
_IGP6480
_IGP6485
_IGP6487
_IGP6489
_IGP6491
_IGP6492
_IGP6494
_IGP6497
_IGP6500
_IGP6501
_IGP6505
_IGP6506
_IGP6510
_IGP6511
_IGP6513
_IGP6514
_IGP6517
_IGP6518
_IGP6520
_IGP6521
_IGP6522
_IGP6524
Dr. Danilo Türk navdušen nad Šentjernejčani
Dr. Danilo Türk navdušen nad Šentjernejčani
Dr. Danilo Türk navdušen nad Šentjernejčani
Dr. Danilo Türk navdušen nad Šentjernejčani

Komentarji (24)

6.1.2011OceniDabo 
Upam , da mu niso zamolčali , da njihove (Šenternej) fekalije teko direktno v reko Krko . Hudoklin bi se lahko dogovoril , da bi ogromna truma nezaposlenih inženirjev , delavcev (Slovenskih) izgradila čistilno na državne stroške - potem bi pa država "kasirala"od šenternejčanov.... Malo je takih (zanikrnih) mest v Evropi.
6.1.2011Ocenirudi 
Franci Hudoklin-Tojfelkajla je car in najboljši slovenski župan brez konkurence.
6.1.2011Ocenipatriot 
Mogoče je bil pa tako navdušen zaradi ciganov. Sploh če gledaš priimek njegove žene
6.1.2011OceniBUTL 
Pa se je sam predsednik na lastne oči prepričal, kaj vse se da naredit kratkoročno in odplačevat dolgoročno. Vivat Hudoklin, vivat!!
6.1.2011OceniRožica 
Najlažje je g.župana kritizirat-sam se postavi v njegov položaj,pa da vidimo kaj boš naredil za občino. Brez dolgov itak da ne gre-že če avto kupiš moraš vzeti kredit,pa boš kr celo občino uštimal brez dolgov.? Raje malo premisli predno komentiraš.
6.1.2011Ocenisamo 
ja, kej je pa naš Kalin Igor??
7.1.2011Ocenipodgurc 
TakUUU UUUUUUUUUUUUUUU je biu navdUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUšen, U.
7.1.2011OceniJozica 
Rozica res je samo kritizirajo zupana kaj bi pa drugi naredili to bi rada vedela, nic boljsega. Res naj vsaki premisli malo kaj komentira. Pozdrav v Sentjernej
7.1.2011OceniMojca 
Lepo... sam kje je pa kakšna slikca od čudovitega sprejema v šoli? A ni blo vredno slikat?
7.1.2011OceniPodgurka 
Mojca, mogoče ni bilo novinarjev tam? Žalostno, ampak resnično... Rožica - Jožica, pa ne se tako usajat! Vsak lahko pove svoje mnenje in vsak po svoje ima prav, tudi ve, po svoje...

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava