dolenjska

Lah opozoril na lobiranje MO Novo mesto za Kekčevo menjavo

18.1.2011 | 10:00 | M. M.

Bojan Kekec (Foto: B. B., arhiv DL)

Bojan Kekec (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Nadzorni svet Komunale Novo mesto bo jutri odločal o novem direktorju, na razpis pa sta se prijavila dva kandidata. Poleg dosedanjega direktorja Bojana Kekca (mandat mu poteče 1. marca) naj bi se za ta položaj po poročanju nekaterih medijev potegoval še Rafko Križman, sicer dolgoletni direktor novomeške Agencije za šport.

O Kekčevi menjavi se je sicer govorilo že ob lanskih lokalnih volitvah, ko se je kot kandidat SDS potegoval za županski stol v MO Novo mesto. Pred jutrišnjim odločanjem nadzornikov (svet ima sedem članov, od tega MO Novo mesto tri, po dva pa zaposleni in ostale občine družbenice) je o menjavi spregovoril njegov strankarski kolega Zvone Lah, sicer župan občine Mirna Peč.

Zvone Lah (Foto: T. J. G., arhiv DL)

Zvone Lah (Foto: T. J. G., arhiv DL)

Dobili smo Lahovo pismo, ki ga je včeraj naslovil na novomeškega župana Alojzija Muhiča in poslal ostalim šestim županom občin družbenic. V njem Lah Muhiču med drugim očita, da za Kekčevo menjavo »potihem lobira« tudi pri njihovih predstavnikih v nadzornem svetu, sicer pa njegovo pismo v celoti objavljamo spodaj.

Po jutrišnji odločitvi nadzornikov se bo o primernem kandidatu za direktorja komunale izrekel še svet županov, ki po Lahovem pisanju sodeč podpira dosedanje delo Bojana Kekca. Svet županov ima za svojo odločitev 30 dni časa, njihovo mnenje pa ni zavezujoče.

Spoštovani župan MO Novo mesto, g. Alojzij Muhič!

Ob najinem srečanju pred novim letom, si sam predlagal, da se takoj po praznikih sestanemo vsi župani našega območja in pogovorimo o skupnih nalogah na vseh področjih. Razumel sem, da bo govora tudi o novem direktorju JP Komunale Novo mesto. Iz govoric je razbrati, da MO Novo mesto hoče zamenjati dosedanjega direktorja Komunale brez soglasja ostalih občin soustanoviteljic. Potihoma lobirate tudi pri naših predstavnikih v Nadzornem svetu.

Nadzorni svet je že na zadnji seji brez vednosti občin, z zmanjševanjem zaposlenih na področju razvoja, naložil upravi JP Komunala določene usmeritve na področju, ki ga zunanje občine najbolj potrebujemo. To je v nasprotju z že predstavljenim načrtom dela Komunale za leto 2011. Dosedanje sodelovanje z JP Komunalo in občinami je bilo vzorno, kar je velika zasluga dosedanjega direktorja. Naj omenim, da je to sodelovanje šlo na bolje že v času tvojega vodenja Komunale, ko si ti postavil Bojana Kekca za tehničnega direktorja. Ko si nastopil županovanje, je po tvoji volji prevzel mesto direktorja JP Komunala. Zato me sedaj preseneča odločitev MO Novo mesto, da je potrebno direktorja zamenjati. Če pa že, bi pa si želeli ostali ustanovitelji pojasnilo. Očitno pa bomo o tem samo obveščeni po sprejeti odločitvi na Nadzornem svetu. Tako ravnanje pa nas vodi nazaj v čase pred tvojim vodenjem JP Komunale in županovanja. To pa je slabo znamenje sodelovanja v prihodnje o katerem sva govorila pred novim letom. Problematika ravnanja z odpadki (Cerod 2), odvajanje in čiščenje komunalnih voda in oskrba s pitno vodo, terja v prihodnje še boljše sodelovanje med občinami, da ne govorim o potrebi ustvariti močan lobij na Dolenjskem za dosego ciljev celotne regije, kot ga poznamo v nekaterih delih Slovenije, ne glede na politične barve. Ker tega do sedaj ni bilo, je bilo na marsikaterem področju Dolenjska pri razvoju prikrajšana.

Glede zamenjave direktorja moje mnenje delijo tudi ostali župani občin soustanoviteljic JP Komunale Novo mesto, pa tudi tako enotne podpore delavcev, kot jo ima sedanji direktor, bi si želel vsak, ki upravlja neko odgovorno funkcijo. Upam, da se ne vračamo v stare čase in da nadgrajujemo dosedanje korektno sodelovanje pod tvojim vodenjem Komunale kot tudi županovanja MO Novo mesto.

Župan Občine Mirna Peč
Zvone Lah

‹ nazaj

Komentarji (37)

18.1.2011Ocenipudgurc 
Tam kjer je Lah so same drekarije, nič od nič
18.1.2011Oceniluka 
Hahaha, 'sportnik' na celu Komunale? Sklicevali pa se bodo na 'strokovnost'.. NM, kam gledas?
18.1.2011Ocenibojan 
Kdor se igra s politiko dobi po pič..., zato ne jokajte sedaj, prej pa ste bili najpametnejši. Glede Kekca ne bo nikomur žal, seveda Križman ni primeren za to funkcijo, vendar kakor je Kekec prišel v komunalo, tako bo šel iz nje, boste že poskrbeli za njega, če je res tako dober potlej bo Janša & kompani že našel mesto za njega.
18.1.2011Ocenialenka 
Le čakte, le čakte, samo da pridemo nazaj na oblast. Pol bote vidl boga.
18.1.2011OceniJan 
Nihče se ne vpraša, kaj so v vseh teh letih, desetletjih na Agenciji za šport sploh naredili. Če boste vprašali športnike skoraj popolnoma nič. Vse kar imajo za pokazat, so delavske igre, pa še to imajo večinoma vse za opraviti posamezne službe znotraj podjetij. Agencija za šport zna pa samo prodajat termine za drag denar, uredi pa ne ničesar. Bale denarja se stekajo k njim, od njih pa ničesar. Morda bi tam rabili kakšnega ki bi znal udariti po mizi, pa malo reorganizirati agencijo, da bi dali kaj od sebe, da ne bi samo v službo hodili, ampak da bi hodil tudi kaj delat.
18.1.2011Ocenirafko 
Janko ti si pa res hecen, ha ha ha. Kaj čmo pa delat, sej je že vse narejeno.
18.1.2011OceniKEKEC 
JA,pa nej mu zdej general JANŠA pomaga če mu more.Če ne bi pred volitvam hodu okrog z njim,bi bil zdej župan,tako bo pa revež ostal še brez direktorskega stolčka. Tako je pač (žal) v politki,ko zgubiš je treba spokat kufre,pa če si dobr al pa slab.
18.1.2011Ocenipepca 
Lepo,da se je vsaj nekdo javno oglasil,a pomagalo ne bo nič.Politična kuhinja dela....Ni važno kaj znaš,važno je čigav si.....Škoda,da se Muhič ne zaveda dejstva,da v svoji ZZD ravno nima obilico dobrih kadrov in da mora sedaj plačevati svoje podpornike.,tudi za ceno,da na ključna mesta postavlja ljudi,ki niso iz stroke.Komunalno podjetje in njegovo vodenje je pomembno .Kekec je svoje delo opravljal več kot koristno,baje pa se sedaj pripravlja obilica pomočnikov direktorja in svetovalcev......Lobisti iz SLS,ki so mu po občinskih volitvah zrasla krila,Muhič pa nima jajc,da bi jih porezal,bodo odločili kdo bo vodil Komunalo,katastrofa..Škoda,da Muhič ponavlja napake iz prvega mandata,očitno se na napakah nič ni naučil,ali pa enostavno nima jajc,da bi na ključna mesta postavil kvalitetne in strokovne ljudi ne pa politično lojalne.Baje se tudi v Grc pripravlja cunami s kadri iz SD.....ni kaj zabavno....
18.1.2011Ocenimediokrit 
pardon, dolenjski list, ampak kakšen lokalni medij pa ste, da ne morete niti preveriti, ali se je oziroma ali se križman, ki uraduje eno telefonsko številko ali eno ulico stran od vas, poteguje za direktorsko mesto na komunali ali ne, pač pa napišete, da je tako "po poročanju nekaterih medijev"? ne bi raje odigrali svoj novinarski posel in preverili, kaj se dogaja v lokalnem prostoru in to zapisali v ta lokalni medij?
18.1.2011Ocenišportnica 
ha,ha....zgodbe krožijo po mestu....Rafko na Komunalo,Srečko Vovko v Agencijo za Šport,Tomaž Kovačič na GRC......karte so zamešane .....kadri pa krožijo.....

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava