dolenjska

Muhič: Politične pritiske izvaja SDS in ne jaz

18.1.2011 | 14:35 | M. M.

Alojzij Muhič (Foto: B. B., arhiv DL)

Alojzij Muhič (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Na očitke mirnopeškega župana Zvoneta Laha, da MO Novo mesto oz. župan Alojzij Muhič "potihem lobira" pri članih nadzornega sveta novomeške komunale, da bi jutri podprli protikandidata sedanjega direktorja Bojana Kekca, se je odzval Muhič. Iz njegovega kabineta sporočajo, da zavrača vse očitke v danes objavljenem pismu, njegov odgovor pa spodaj objavljamo v celoti:

"Zavračam vsakršno namigovanje na »politične pritiske« glede izbire direktorja v JP Komunala Novo mesto. Nadzorni svet je v gospodarskih družbah edini pristojen in odgovoren za sprejem odločitev o poslovodstvu. Zato razumem ravnanje poslanca in župana sosednje občine kot javni pritisk njegove politične stranke in poskus političnega vplivanja na odločitve NS Komunale. V SDS bi se morali zavedati, da v kolikor njihove trditve o političnem kadrovanju v Komunali držijo, potem je bil tudi Bojan Kekec pred štirimi leti imenovan za direktorja, ker je politika tako odločila in ne zaradi svojih strokovnih referenc. Če je torej kadrovanje resnično politično (čemur visoki predstavniki SDS v svojih izjavah domnevno nasprotujejo), potem bi se Bojan Kekec moral pred štirimi leti odpovedati imenovanju v funkcijo direktorja Komunale, saj se kriteriji za izbor direktorja od takrat niso spremenili.

Sicer pa se je volilna kampanja končala 22. oktobra 2010, jaz pa se – tako kot že takrat – ne nameravam zapletati v kakršne koli politične igre. Še enkrat poudarjam, da bo o izboru novega vodstva omenjenega podjetja odločil pristojni organ, to je nadzorni svet,« pravi župan Alojzij Muhič.

‹ nazaj

Komentarji (35)

18.1.2011OceniJan 
Spet nič kriv. Obraz nedolžnega starčka, ki mu hudobni politični nasprotniki nagajajo. Daj zresni se župan naš dragi; nismo vsi po župi priplavali ali pa s tepke pali. Jastrebi krožijo nad tvojo glavo; povolitvene obljube le-tem je potrebno poplačati.
18.1.2011Ocenipepc 
Ha,ha....kaj mislijo,da smo volilci tako naivni...ja vsi vemo kdaj se je končala volilna kampanija in začela povolilna kuhinja.Pa saj ni nič narobe,če bi bilo merilo znanje,sposobnost,reference....Če na Muhiča nihče ne pritiska ja potem je pa on slep....Sklicevanje na nadzorni svet je pravno ok,so pa pravočasno poskrbeli,da v njem ni nikogar,ki bi mešal štrene.......Na Muhiča pa bolj kot Lah pritiskajo njegovi priskledniki,ki mu servirajo.....žal nimna moči,da se jim upre,oziroma mu že tako paše.Nenazadnje je on prvi odgovoren zaadogajanje v občini.....Res je,da se kriteriji za izbor direktorja Komunale niso spremenili-v prvi vrsti so politični.....za zaslužne,Kekec pa je eden redkih,ki je bil še strokoven in je nekaj naredil.....Še se spominjamo raznih zgodbiz obdobja raznih vladavin v komunali.Greste stavit,da bo Križman direktor,bo Vrhovnikova že naredila kot je prav........Cirkus pa gre veselo naprej...še so stolčki,ki čakajo nove klovne....
18.1.2011Ocenilolek 
TA MUHA JE PA RES EN LOLEK
18.1.2011OceniJanez 
g. Zvone Lah, ne seri! Sam veš, sistem Janše po rezanju glav tistih, ki niso pod njegovo komando. Sedaj pa ob zamenjavi njegovega človeka na čelu Komunale jokate. Kekcu bi moralo biti jasno kaj ga čaka, ko se je spustil v župansko kandidaturo. Zato ne trobezlajte o politični zamenjavi, ker druge zamenjave v bistvu sploh ni. Politika nam diktira živlljenje tako leva kot desna - če to hočemo ali ne. Kekcu kot ''strokovnjaku'' pa ne bo problem dobiti dobre službe.
18.1.2011OceniSam 
Se strinjam. Ko SDS politično kadrovanje paše, je to OK, ko pa ne, je pa to herezija... Poleg tega me je zelo zmotila Kekčeva izjava pred tedni, ko niti še razpisa za direktorja ni bilo zunaj, pa je že kričal (Žurnal24) da je strokovna izbira lahko samo on, vsi ostali pa so politkomisarji... Pa sej sploh ni vedel kdo se bo prijavil !!!? Kakšna samovščenost in aroganca! Da ne govorim o tem, da je Kekec politik veliko bolj kot Križman; je državni in občinski svetnik, županski kandidat, funkcionar SDS pa še kaj, kar jaz ne vem, medtem ko je Križman "zgolj" občinskih svetnik. Skratka, slika ni tako črnobela, kot jo hočejo naslikat Kekec, Lah, pa še kak modrec se bo verjetno oglasil. Mi je figo mar, kdo bo direktor, moje položnice ne bodo zato nič manjše, mi gre pa na živce dvojna morala tistih, ki se sklicujejo na visoke etične norme.
18.1.2011OceniJan 
No zdaj pa povej, kdo na kakšni javni funkciji je v Novem mestu nastavljen s strani SDS?
18.1.2011OceniKrajnčan 
Laha in Kekca sem včeri prvič vidu na Antonovem v Krajih. Kje pa sta bla do zdej te leta?? Njbrž sta pršla lobirat zase. In ker sta bla narbrž zavrnjena je Mirnupečan napisal javnu pismu, verjetno še zadn poiskus obdržat strankrskega kolega na položaju kjer b skrbu sam za svuje SDSovce. Upam d jim ne bo uspelu k to ni dobr za ldi sj za SDS ni nabenga druzga kot sam oni. Eni in edini, k sa sposobni in primrni in seveda narbul pametni.
18.1.2011OceniRok 
LOJZE NISEM VOLIL NITI TEBE, NITI PROTIKANDIDATA KEKCANA ZADNJIH VOLITVAH. LOJZE MUHIČ, ZAKAJ TAKO OČITNO LAŽEŠ? V življenju sem te imel priložnost spoznati in se s teboj pogovarjati. ob kozarčku CVIČKA V TEBI JE VZCVETELA UŽALJENOST, da se je KEKEC sploh upal, kandidirati - Na Smrečnikovi si izjavil, da se ČUTIŠ SPOSOBNEGA ZA VEČ, kakor novomeškega župana. Ker smo se tudi drugi naučili 25 črk slovenske abecede, sem razumel kaj želiš. EN VELIK PROBLEM JE PRI TEBI LOJZE. SAMO TI in daleč nihče drug. TO JE V TVOJI GLAVI. Je pa slabo za NOVO MESTO. Malo se pozanimaj o življenjski poti USTANOVNIKA NOVEGA MESTA.Ni bil KRALJ, PA JE USTANOVIL ALMO MATER. Žal župan, ne sežeš mu intelektualno do gležnja. Sovraštvo in jeza te bosta nekoč stala ZDRAVJA.
18.1.2011Oceniluka 
za vse strokovnjake na tem forumu: dajte poklicno pot obeh kandidatov objavit, pa da vidimo, kdo se skriva za "strokovnostjo" na področju Komunale.. Vsi, ki vidite Janšo v tej igri - vam pa itak ni pomoči..
18.1.2011Ocenistroka 
A se ni Kekec najprej sam v medijih oklical za strokovnjaka??? Po njegovih izjavah sodeč je on eden in edini strokovnak za vodenje komunale. A ni že pred koncem možnosti oddaje kanidatur delal v medijih kampanijo da je strokovnjak, takorekoč edini. Pa naj kdo reče da to ni samovšečno in egoistično.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava