Nadzorniki za direktorja Komunale izbrali Rafka Križmana

19.1.2011 | 13:00

Rafko Križman (Foto: R. B., arhiv DL)

Rafko Križman (Foto: R. B., arhiv DL)

Bojan Kekec zapušča direktorsko mesto v komunali. (Foto: B. B., arhiv DL)

Bojan Kekec zapušča direktorsko mesto v komunali. (Foto: B. B., arhiv DL)

Novo mesto - Novi direktor JP Komunala Novo mesto bo Rafko Križman, dosedanji direktor novomeške Agencije za šport. Tako so danes odločili nadzorniki tega javnega podjetja, v naslednjih 30 dneh pa bo svoje o direktorju rekel še Svet županov, a njihovo mnenje ni zavezujoče.

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Kot smo poročali, sta se na razpis za novega direktorja prijavila dva kandidata: Bojan Kekec (SDS), dosedanji direktor komunale, ki mu 1. marca poteče mandat, in Rafko Križman (Zveza za Dolenjsko).

Nadzorni svet komunale ima sedem članov, od tega ima tri predstavnike MO Novo mesto, po dva pa zaposleni in preostale občine družbenice, predsednica sveta je Martina Vrhovnik. Med nadzorniki oz. predstavniki novomeške občine v svetu je bil tudi sam Križman, ki torej danes ni glasoval, kako so enega ali drugega kandidata podprli ostali člani sveta, pa še ni znano.

Kot smo poročali, je denimo mirnopeški župan Zvone Lah (SDS) včeraj v pismu novomeškemu županu Alojziju Muhiču med drugim zapisal, da župani ostalih dolenjskih občin in zaposleni na tem položaju podpirajo Kekca. A če bi to povsem držalo, bi Kekec na današnjem glasovanju dobil vsaj štiri oz. večino glasov.

M. M.

Komentarji (80)

19.1.2011Ocenidolenjc 
Križman - nesposobna lutka na vrvicah Vrhovničke in Fabjanke. Sezona lopovščine je odprta!
19.1.2011Ocenidolejnc 
O bog... Tale rafko.. brez kančka samokritike. No... mu bom tudi jaz prizanesel in ne bom pisal o tem kako nima pojma...
19.1.2011OceniMatija 
Sem pa mislil, da se bodo tepli za to tako opevano delovno mesto, glede na število brezposelnih. Drugače pa čestitke k izboru.
19.1.2011OceniJan 
Hahahahahahahah! Saj to ne moreš verjet. Križman bo kar direktor komunale :) Najbolj žalostno je pa to, da davkoplačevalci ne moremo čisto nič narediti, da do takšnih neumnosti ne bi prihajalo v javnih podjetjih. Bravo Muhič in jastrebi; "Nadaljujemo začeto". Novo mesto v roku štirih let na ravni povprečne prekmurske zapuščene vasi. Z nekaj bogatimi priskledniki. Kaj ste to izvolili letos. Človek ne more verjet, da je ljudstvo v naši občini tako naivno (da ne rečem neumno).
19.1.2011OceniSTANE 
MRHOVINARJI SE ZBIRAJO DA POPLENIJO ŠE TO KAR JE DOBREGA V TEM NOVEM MESTU .
19.1.2011Ocenicigan 
Sramota za novomeške pozicijske politike. Največja napaka v zadnjih 100 leti.
19.1.2011OceniFerluci 
Prav vam bilo, kaj ste pa volili Muholovca za župana!
19.1.2011Ocenismuk 
Pustite g. Križmana, da začne delati. Kar naenkrat vsi v vik in krik ter v politične zdrahe. Kaj res ni mogoče v našem mestu narediti nišersar brez osebnih žalitev in diskvalifikacij???? g. Križman je uglajen in spoštovanja vreden možakar.Kar nekaj ima za seboj in za njim se praši, ali iz ljubosumja in navoščljivosti ali pa iz zlobe ???? Rafko, naprej v nove zmage !!!
19.1.2011OceniPletenka 
@Cigan: sramota tudi za opozicijo, ki ni v vsem tem času, ko se je vedelo, kaj se ima zgoditi bleknila prav nič. Sramota tudi za medije, ki stalno samo poročajo, kakega komentarja pa niso sposobni. Tudi zaradi takih medijev smo, kjer smo. Sramota tudi za občane, ki so izvolili, kar so. Še dobro, da nisem stalno v Nm ...
19.1.2011Ocenidolenjka 
bravo Muhič in vsi,ki ste ga volili,sedaj je pa to res višek ! kar tako naprej,še Krko razturajte,pa bo Novo mesto res čisto v r... Vsi,ki so pošteni in so res kaj dobrega naredili,sedaj letijo s svojih položajev,neverjetno. Le kdo je Muhičev svetovalec? Bojan,vedi,da si najboljši in ker si preveč dober in si preveč vedel o prejšnjih grehih,je tako kot je,ČAS PA BO PRINESEL SVOJE IN BO ŠE MARSIKOMU ŽAL!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava