kronika

Tragično nesrečo povzročil voznik tovornjaka

2.2.2011 | 09:00 | T. J. G.

Foto: T. J. G., arhiv DL

Foto: T. J. G., arhiv DL

Tragično nesrečo povzročil voznik tovornjaka

Dobruška vas - Poročali smo že o tragični nesreči, ki se je zgodila včeraj nekaj pred enajsto uro dopoldne na avtocesti Ljubljana - Obrežje pri Dobruški vasi, v kateri je umrl 49-letnik iz okolice Dolenjskih Toplic. 53-letni voznik iz okolice Dobrne je peljal tovorno vozilo  iz smeri Novega mesta proti Krškem. V bližini Dobruške vasi je trčil v uslužbenca Darsa, ki je zaradi hudih poškodb na kraju nesreče umrl.

Ugotovitve policije:

Policisti so opravili ogled in ugotovili, da je 49-letni delavec podjetja, ki opravlja vzdrževalna dela na avtocesti, s tovornim vozilom z nameščeno signalno tablo, prižganimi utripajočimi lučmi in prižganimi smernimi kazalci, pripeljal po odstavnem pasu in ustavil vozilo. Ko je izstopil, je v isti smeri pripeljal 53-letni voznik tovornega vozila, ki ni vozil po sredini desnega prometnega pasu, zato je z vozilom najprej trčil v signalno tablo in nato v 49-letnega delavca, ki je stal ob prednjem levem delu vozila. Delavca je stisnilo med tovornimi vozili in odbilo na odstavni pas, kjer je obležal in umrl na kraju nesreče. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili okrožna državna tožilka in preiskovalna sodnica, ki je za pokojnega odredila sodno obdukcijo in izredni tehnični pregled tovornega vozila.

Tragično nesrečo povzročil voznik tovornjaka

‹ nazaj

Komentarji (1)

2.2.2011Ocenitonč 
se spomnite reka: KDOR JE BREZ GREHA, NAJ PRVI VRŽE KAMENJ V NJEGA ALI NJO. Pa ga ni nobeden. Zato tudi razni pametnjakoviči, vprašajte prvo sebe, potem obsojajte druge. Vsi so v tej tragediji izgubili - šofer in žrtev, tako da malo kulture nebi škodilo

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava