Pomladno smučanje v Sodražici

8.2.2011 | 08:00

Smučišče Izver (Foto: M. G.)

Smučišče Izver (Foto: M. G.)

Smučišče Izver (Foto: M. G.)

Smučišče Izver (Foto: M. G.)

Sodražica - Smučišče Izver pri Sodražici, ki leži na senčni legi planjave pod Travno goro, v neposredni bližini reke Bistrice, je edino večje in urejeno med ljubljanskim barjem in Kolpo ter Notranjsko in Gačami. Vlečnico na sidro so zagnani člani tamkajšnjega Smučarskega kluba pognali pred petimi leti. Smučišče se z vsemi pomožnimi objekti, ki jo nalaga zakonodaja, razprostira na 2,6 hektarja; dolgo je 300 metrov, vlečnica pa nekoliko daljša. Široko je 50 metrov in najbolj primerno za začetnike, mlajše oz. šolarje in seveda druge .

Na njem od 17. do 21. ure lahko smučate tudi pod žarometi. Ob ugodnih vremenskih razmerah, predvsem nižjih temperaturah, ko lahko izdelujejo umetni sneg, naprave ne ustavijo vse do konca zime.

Kako bo letos?

Smučišče so odprli sredi januarja, a ker je odjuga pobirala sneg, so jo večkrat ustavljali. Zadnjih pet dni smučišče obratuje od 9. do 21. ure. Tako bo tudi do konca tega tedna, če pa ne bo odjuge, bodo na svoj račun lahko med počitnicami prišli tudi najmlajši, saj bodo pripravili tečaje smučanja.

Otroci do 15. leta morajo za poldnevno vstopnico odšteti šest evrov, za celodnevno devet, medtem ko je cena nočne smuke devet evrov. Starejši morajo navedenim cenam prišteti še po dva evra.

M. G.

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava