atletika

Atleti uspešni v Ljubljani in na Dunaju

13.2.2011 | 08:00 | J. A., Foto: AK Krka

Atleti uspešni v Ljubljani in na Dunaju
Atleti uspešni v Ljubljani in na Dunaju

Ljubljana, Dunaj - Včeraj je bil uspešen dan za tekmovalce Atletskega klub Krka, ki so nastopili na državnem prvenstvu za starejše mladince v Ljubljani in na mednarodnem mitingu na Dunaju. Iz Ljubljane so prinesli dve medalji, z Dunaja pa so se vrnili z dvema zmagama in, žal, s poškodbo Andreja Poljanca.

Na državnem prvenstvu za starejše mladince je Ahac Moretti s preskočenimi 188 centimetri zasedel drugo mesto v skoku v višino, Blaž Brulc pa je bil v teku na 60 metrov tretji s časom 7.16 sekunde.

Anita Repše je nastopila v teku na 60 metrov z ovirami, kjer je dosegla sedmo mesto s časom 11.17s, Franc Povše je skakal v višino, kjer je bil deseti s preskočenimi 165 centimetri. V teku na 60 metrov sta nastopila tudi Davor Novak, ki je dosegel čas 7.78s, in pa Julija Žefran, ki je v cilj pritekla v času 9.18s.

Mednarodnega mitinga na Dunaju so se udeležili štirje atleti AK Krka, ki so bili dobro razpoloženi, saj so zopet padali osebni rekordi. Domov se vrnili z dvema zmagama, poškodoval pa se je Andreja Poljanec, so sporočili iz kluba.

Andrej Poljanec je nastopil v skoku s palico, kjer mu je v ogrevanju zelo dobro kazalo. Bil je odlično razpoložen. Pričel je na višini 4.90m in preskočil v prvo. Na višini petih metrov pa v prvem poizkusu ni izpeljal skoka in nesrečno doskočil na blazino (na noge) ter si zvil gleženj. Andrej je želel nadaljevati, a mu je gleženj takoj zatekel, zato so mu nadalnji nastop odsvetovali tudi v zdravstveni službi. Kljub temu je zasedel prvo mesto.

Gregor Kokalović je nastopil v teku na 60m. Tudi on je bil dobro razpoložen, saj je že v kvalifikacijah odtekel osebni rekord (6.80s), v finalu pa je bil še hitrejši in odtekel osebni in tudi klubski rekord, ki sedaj znaša 6.76s.

V skoku s palico je nastopila Mateja Drobnič, ki je izenačila svoj osebni rekord v dvorani (3.80m), postavila nov klubski rekord ter osvojila prvo mesto. S tem rezultatom je tudi izpolnila normo za Univerziado, ki bo letos avgusta na Kitajskem.

V teku na 60m je imel novomeški klub še enega predstavnika, in sicer Urha Štuparja, ki teče iz tekme v tekmo bolje. Tako je bilo tudi tokrat. Zopet je odtekel osebni rekord, ki sedaj znaša 7.25s. Urh je nastopil še v teku na 400m, kjer je tudi postavil osebni rekord (51.63s).

‹ nazaj

Galerija (22)

dunaj (1)
dunaj (10)
dunaj (11)
dunaj (12)
dunaj (13)
dunaj (14)
dunaj (2)
dunaj (3)
dunaj (4)
dunaj (5)
dunaj (6)
dunaj (7)
dunaj (8)
dunaj (9)
lj (1)
lj (2)
lj (3)
lj (4)
lj (5)
lj (6)
lj (7)
lj (8)

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava