posavje

Desetič izbor športnika leta v Sevnici: Karlovškova in Drobne ter rokometaši-Osebnost: Ognjenovič

18.2.2011 | 16:00 | P. P.

Sara Karlovšek še ne računa na londonsko olimpijado, na naslednjo pa že. Poleg Sebastijan Drobne.

Sara Karlovšek še ne računa na londonsko olimpijado, na naslednjo pa že. Poleg Sebastijan Drobne.

Sevnica - Atletinja Sara Karlovšek je športnica leta 2010, nogometaš Sebastijan Drobne športnik leta 2010 in Rokometni klub Sevnica športna ekipa leta 2010, strelec Mirko Ognjenovič pa osebnost leta 2010. To je sinoči razglasila Športna zveza Sevnica v dvorani Alberta Felicijana na sevniškem gradu, po uvodnem glasbenem nastopu učencev Glasbene šole Sevnica učencev, plesnih točkah učencev OŠ Krmelj ter po pozdravnem nagovoru predsednika Športne zveze Sevnica Alojza Povšiča in župana Srečka Ocvirka.

Sara še vedno teče po ulicah, ker Sevnica ne premore atletske steze

14-letna atletinja Atletskega kluba Sevnica Sara Karlovšek je trikratna državna prvakinja v različnih kategorijah, postavila je tri državne rekorde in je že nastopila za državno reprezentanco. Je marljiva, vztrajna in vestna mlada perspektivna atletinja mladinskega razreda po kategorizaciji Olimpijskega komiteja Slovenije. Moderator slovesnosti Aleš Tuhtar ji je postavil isto vprašanje, kot lani, ob tej priložnosti, ko je postala športnica leta, kako gre v šoli, in Sara je podobno simpatično odgovorila, da s tem nima nobenih težav, da pa jo ob treningu letos precej angažirajo priprave na birmo.

Glede tega, kako je zadovoljna z razmerami za trening, se je diplomatsko izognila, da se s tem pač ne obremenjuje in da trenira tam, kjer ji reče trener. Ko je Sari moderator namignil, ali ne bi raje trenirala na že pred mnogimi leti obljubljenem atletskem stadionu, se je nasmehnila in pritrdila.

Tako sevniški atleti, tudi Sara, žal več ur, tečejo po manj prometnih sevniških ulicah, predvsem Na Hrastih, in vadijo na stadionih v večjih krajih naokoli, predvsem pa v Novem mestu.

Sebastijanu Drobnetu izroča priznanje predsednik Športne zveze Sevnica, Alojz Povšič.

Sebastijanu Drobnetu izroča priznanje predsednik Športne zveze Sevnica, Alojz Povšič.

Sebastijan igra mali nogomet, ker Sevnica nima nogometnega igrišča za velikega

Sebastijan Drobne je povedal, da se je odločil za mali nogomet, ker Sevnica nima nogometnega igrišča za veliki nogomet. Preden se je predal malemu nogometu oz. futsalu, se je Sebastijan v mladih letih zelo uspešno ukvarjal z atletiko. Vendar je bila ljubezen do žoge močnejša in zato se je pridružil nogometašem Kluba malega nogometa Sevnica.

V vseh letih, ki jih je preživel v matičnem klubu, je kazal izjemno voljo in disciplino na treningih in si s tem priboril mesto v članski ekipi. Z dobrimi igrami in zadetki v dresu Sevnice si je priboril tudi status mladinskega reprezentanta Slovenije in kasneje tudi status članskega reprezentanta. Preizkusil se je tudi v trenerskih vodah.

V lanski sezoni sta skupaj z Ivanom Kneževičem vodila mladinsko ekipo Sevnice in z njo osvojila naslov državnega podprvaka. Po koncu lanske sezone se je Sebastijan odločil zapustiti domači klub, odšel je v KMN Dobovec.

Športna ekipa leta 2010 Rokometni klub Sevnica

Glede na velikost občine je šest selekcij RK Sevnca, v katerih igra veliko mladih in perspektivnih igralcev to velik uspeh, saj veliko večja rokometna okolja ne premorejo igralcev, ki bi igrali v vseh selekcijah. Vse selekcije so lani igrale uspešno in predstavljale Sevnico v najboljši luči in tako pokazale Sloveniji, da se v Sevnici kljub kriznim časom igra dober rokomet in da obstajajo ljudje, ki kakovostno, predvsem pa z veliko entuziazma opravljajo to delo.

Predvsem je potrebno omeniti, da ima klub veliko mladih perspektivnih igralcev, ki že trkajo na vrata uspešne članske ekipe. Velik uspeh so lani dosegli letniki 1996 (starejši dečki A), ki so pod vodstvom trenerja Bojana Dernovška dosegli 5. mesto v državi. Ti fantje, skupaj z letošnjo generacijo kadetov tvorijo ogrodje sevniškega rokometa v prihodnosti.

Del moštva RK Sevnica - ekipe leta 2010, z Goranom Brečkom v ospredju.

Del moštva RK Sevnica - ekipe leta 2010, z Goranom Brečkom v ospredju.

Omeniti je potrebno tudi najmlajše generacije, ki si pod vodstvom članskega igralca Gorana Brečka utirajo svojo rokometno pot. Mladinsko ekipo sestavljajo fantje, ki skoraj vsi že igrajo v članski ekipi. RK Sevnica je ponosna na svojega igralca Matica Stegneta, ki je član državne mladinske reprezentance, s katero je osvojil 3. mesto na lanskem evropskem prvenstvu v Bratislavi.

Sevniški rokomet ima navkljub slabšim gmotnim razmeram prihodnost in je med športi še vedno na prvem mestu po množičnosti in popularnosti, pri vrhu pa je tudi po rezultatih. Predsednik RK Sevnica Goran Vurnek je na vprašanje, kakšne so možnosti za preboj RK Sevnica v 1. A ligo, odgovoril: "Ekipa je sposobna, so pa druge ovire, a o tem ob drugi priložnosti. " Seveda slovesnost ni ravno najbolj primerna za kritike...

Športna osebnost leta 2010 strelec Mirko Ognjenovič

Moderator Aleš Tuhtar, je dejal, da ko govorimo o Mirku Ognjenoviču, govorimo tudi o več kot tridesetletni zgodovini strelskega kluba Marok Sevnica. Njegovi začetki segajo v zgodnja osemdeseta leta, ko je Mirko začel svojo športno pot najprej kot odličen strelec, nato pa nadaljeval kot mentor, trener in funkcionar, vse v eni osebi.

Mirku Ognjenoviču, športni osebnosti leta, čestita tudi župan.

Mirku Ognjenoviču, športni osebnosti leta, čestita tudi župan.

Pod njegovim vodstvom je leta 1984 ob občinskem prazniku občine Sevnica svoja vrata odprlo prvo avtomatsko strelišče v sevniški občini. Mirko pa je predsednik strelskega kluba Marok vse od njegove ustanovitve. V teh tridesetih letih je v Sevnici znanja v športnem strelstvu pridobivalo veliko generacij mladih strelcev, katerim je s svojim visoko strokovnim znanjem in izkušnjami vcepil vrednote, ki nekaj veljajo v tem športu.

Sevniško strelstvo je v tem obdobju dalo kar nekaj reprezentantov, državnih prvakov in tudi državnih rekorderjev. V novejši zgodovini kluba je opazen napredek v izboljšavi infrastrukture in ureditev zelo dobrih pogojev za vadbo. V preteklih nekaj letih je klub pridobil novo 11 stezno strelišče za zračno orožje v centru Sevnice in zgledno urejeno odprto strelišče na Radni- edino te vrste na Dolenjskem, kar dokazuje da se v športu da doseči zelo dobre rezultate, kljub zelo omejenim finančnim zmožnostim, kar je Mirku v preteklosti vedno tudi dobro uspevalo.

Nastop učencev Glasbene šole Sevnica.

Nastop učencev Glasbene šole Sevnica.

V Sevnici pod mentorstvom Mirka Ognjenoviča raste in se razvija nova generacija strelcev, ki kljub svoji mladosti že posegajo po najvišjih mestih v Sloveniji. Takšne generacije tako nadarjenih in obetavnih strelcev v Sevnici še ni bilo. Verjamemo da se bodo ob strokovnem delu in kvalitetnem mentorstvu Mirka Ognjenoviča razvili v vrhunske strelce, ki bodo dosegali rezultate tudi v evropskem in svetovnem merilu.

Za prihodnost strelstva se v Sevnici ni bati, dokler bo za krmilom kluba in občinske strelske zveze Mirko Ognjenovič.

34 športnih društev z 2400 člani

V sevniški občini je aktivnih 34 športnih društev, ki imajo skupno 2400 članov. Mnogi izmed njih posegajo po najvišjih mestih na državnem, evropskem in celo svetovnem nivoju. V zadnjem času je vse opaziti vse več rekreativcev. Podatki o zasedenosti športne dvorane pri OŠ Sava Kladnika Sevnica in športnega doma pri sevniškem bazenu so zgovorni: skoraj 1000 ur rekreativne vadbe, 1750 ur društvene vadbe in 2500 ur vadbe v fitnesu.

Na slovesnosti je bila tudi skoraj celotna družina lanskega športnika leta Andreja Flajsa, kapetana ACH Volley. (Foto: Pavel Perc)

Na slovesnosti je bila tudi skoraj celotna družina lanskega športnika leta Andreja Flajsa, kapetana ACH Volley. (Foto: Pavel Perc)

Prav nič pa ne kaže, da bo odlične rezultate mladih sevniških športnikov in njihovih trenerjev, občina uspela nagraditi vsaj z atletsko stezo, ki so je že tudi neštetokrat obljubljali, če že ni denarja za stadion z nogometnim igriščem in atletsko stezo.

Če tega niso naredili v vseh preteklih letih "debelih krav", je zdaj toliko manj verjetno, ko je letošnji proračun zmanjšal dotacije tudi za šport, čeprav je župan Ocvirk na slovesnosti dejal, da so športnikom "odrezali" manj od planiranih postavk kot ostalim porabnikom.

‹ nazaj

Galerija (30)

10. izbor sportnika leta v Sevnici001, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici001
10. izbor sportnika leta v Sevnici002, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici002
10. izbor sportnika leta v Sevnici003, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici003
10. izbor sportnika leta v Sevnici004, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici004
10. izbor sportnika leta v Sevnici005, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici005
10. izbor sportnika leta v Sevnici006, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici006
10. izbor sportnika leta v Sevnici007, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici007
10. izbor sportnika leta v Sevnici008, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici008
10. izbor sportnika leta v Sevnici009, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici009
10. izbor sportnika leta v Sevnici010, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici010
10. izbor sportnika leta v Sevnici011, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici011
10. izbor sportnika leta v Sevnici012, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici012
10. izbor sportnika leta v Sevnici013, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici013
10. izbor sportnika leta v Sevnici014, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici014
10. izbor sportnika leta v Sevnici015, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici015
10. izbor sportnika leta v Sevnici016, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici016
10. izbor sportnika leta v Sevnici017, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici017
10. izbor sportnika leta v Sevnici018, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici018
10. izbor sportnika leta v Sevnici019, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici019
10. izbor sportnika leta v Sevnici020, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici020
10. izbor sportnika leta v Sevnici021, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici021
10. izbor sportnika leta v Sevnici022, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici022
10. izbor sportnika leta v Sevnici023, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici023
10. izbor sportnika leta v Sevnici024, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici024
10. izbor sportnika leta v Sevnici025, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici025
10. izbor sportnika leta v Sevnici026, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici026
10. izbor sportnika leta v Sevnici027, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici027
10. izbor sportnika leta v Sevnici028, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici028
10. izbor sportnika leta v Sevnici029, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici029
10. izbor sportnika leta v Sevnici030, 10__izbor_sportnika_leta_v_Sevnici030

Komentarji (3)

18.2.2011OceniŠportnik 
Ja, ko so v sami špici, se navadno trepljamo po ramenih in smo ponosni na naše športnike, ki z lastnim trudom dosegajo zavidljive rezultate, redki pa se ob tem vprašamo, kakšni so pogoji za treninge. Teh pravzaprav ni, zato je Andrej Flajs treniral odbojko v Mokronogu. No, pa se dejmo delat naprej, kako smo fajn ... Po fotkah sodeč v dvorani ravno veliko športnikov ni bilo, če izzvzamemo tiste, ki so prejeli priznanja. Ni to mal čuden?
18.2.2011Ocenijanez 
MIRKO, MIRKO, MIRKO, MIRKO.....
19.2.2011Ocenithe_wiz 
Čestitke vsem!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava