dolenjska

Blizu 9 tisoč prostovoljnih ur dela!

24.2.2011 | 12:55 | Besedilo in foto: L. Markelj

Velika nova dvorana v škocjanskem gasilskem domu, primerna za razne dogodke in prireditve.

Velika nova dvorana v škocjanskem gasilskem domu, primerna za razne dogodke in prireditve.

Škocjan - 111. občni zbor Prostovoljnega gasilskega društva (PGD) Škocjan je prvič potekal v prenovljenem gasilskem domu, v novi, veliki podstrešni dvorani. Pridobitev, do katerih so gasilci s trudom in prizadevanji prišli v zadnjih letih, je še nekaj: nov prizidek k staremu gasilskemu domu, v katerem so uredili dve novi garaži za dvoje vozil. Stari del doma so funkcionalno povezali z novim, tako da sedaj gasilec v primeru intervencije opremljen hitro in nemoteno priteče do vozila. Celoten objekt so na novo prekrili.

Škocjančani so lahko upravičeno ponosni na prenovljen in dozidan gasilski dom.

Škocjančani so lahko upravičeno ponosni na prenovljen in dozidan gasilski dom.

Zadovoljen z obnovo trideset let starega doma je tudi dolgoletni predsednik PGD Škocjan Franci Smrekar, ki ne pozabi omeniti prostovoljnega dela in pomoči mnogih, vse za dobro gasilstva. Od 220 tisoč evrov ocenjene investicije so kar okrog 95 tisoč evrov pridobili s prostovoljnimi urami dela, zlasti domačih gasilcev, z dobrodelnimi sredstvi in sponzorji. 125 tisoč evrov so gasilci pokrili z lastnimi sredstvi in dotacijami občine – teh je bilo v štirih letih 72 tisoč evrov. Kot pravi Smrekar, pa so za poravnavo vseh dolgov najeli tudi nekaj kredita za dobo pet let. Ko so potegnili črto pod celoten projekt, so ugotovili, da je vloženih kar 8852 prostovoljnih fizičnih ur dela članov, zastonj so pridobili vse transporte gradbenega materiala, ravno tako so jim šli na roko tudi obrtniki in podjetniki - 395 strojnih ur z izkopi je bilo brezplačnih. Tudi streho so gasilci prenovili v lastni režiji.

O pridobitvah in več o tem, kaj imajo zdaj še za postoriti, pa si preberite v današnji številki Dolenjskega lista.

‹ nazaj

Galerija (6)

_IGP6848
_IGP6849
_IGP6850
_IGP6852
_IGP6854
_IGP6855

Komentarji (3)

24.2.2011Ocenijernej 
tudi sam sem prostovoljni gasilec in vem koliko je vredna vsaka ura lastnega truda,ki ga vložiš v gasilerijo, neglede nato ali so to ure za intervencije,dozidavo gasilskega doma,ali za izobraževanje. vsa čast pa tudi vsem obrtnikom,ki so s svojimi stroji,denarjem in znanjem pomagali da se je dasilski dom dozidal in posodobil. seveda pa ne smemo pozabiti tudi vseh prostovoljnih prispevkov. NA POMOČ!
27.2.2011Ocenispretno 
Odprtje in blagoslov je bil že lani julija, a pred volitvami se niso hoteli nič pohvaliti, da ne bi Zupet dobil pozitivnih točk. 72.000 € je bilo dobljenih od občine še za časa Zupeta, kar je bilo od vseh zunanjih gostov poleg seveda prispevka samih gasilcev in podjetnikov najbolj občudovano glede na to, kakšna kriza je povsod drugod po primerljivih društvih. Skorajda jim je bilo nerazumljivo, zakaj ni bil Zupet izvoljen. Peklenski stroj politike požre najboljše! Kaplerja pa šparajo, mu nič ne težijo, da mora pricurniti za tisto, kar so še dolžni ostali. Se bodo kar zakreditirali raje in prodajali svoje nepremičnine.
28.2.2011Oceniprebrisano 
Človek da in dela z veseljem, saj bo ostalo kraju. Delaš, porabiš ves svoj prosti in ne prosti čas, se za nekaj trudiš, "ven mečeš", nato se pa najde-jo eni, ki vse to potolčejo. Ali z dejanji, še slabše je, ko to naredijo tisti, ki jih je eno samo govorjenje, ki za kraj ne naredijo drugega, kot pa samo zdrahe med ljudmi. Taka stvar ti pa vzame tla pod nogami.

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava