Po Tomu prihaja M Tom

24.2.2011 | 13:30

Novo podjetje oblazinjenega pohištva so poimenovali M Tom. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Novo podjetje oblazinjenega pohištva so poimenovali M Tom. (Foto: M. Ž., arhiv DL)

Delo naj bi dobilo do 50 bivših zaposlenih v Tomu.

Delo naj bi dobilo do 50 bivših zaposlenih v Tomu.

Mokronog - »Nekdanji zaposleni v podjetju Tom d. d. (v stečaju) smo združili znanje, sposobnost in voljo in ustanovili novo, razvojno naravnano podjetje, s katerim želimo trgu ponuditi kakovostne sedežne garniture,« je sporočil Dušan Skerbiš, direktor nove družbe M Tom.

Kot je znano, so zaposleni v nekdanjem mokronoškem Tomu s prekinitvami stavkali od septembra do novembra lani, ko so sami sprožili stečajni postopek družbe. Ta mesec so po šestih mesecih prejeli prvo nakazilo, in sicer iz naslova nadomestila za brezposelnost. Ker verjamejo, da imajo znanje, sposobnost in voljo in ker je stečajna upraviteljica pokazala veliko mero pripravljenosti za sodelovanje, so ustanovili podjetje M TOM, v katerem se bo sčasoma zaposlilo od 20 do 50 ljudi, predvsem izkušenih šivilj in tapetnikov iz nekdanjega Toma.

Svoje ambicije na trgu sedežnih garnitur bodo predstavili na novinarski konferenci v torek, ko bo tudi več znanega, kako je nastalo novo podjetje, kdo so njegovi lastniki in zakaj pričakujejo svetlejšo prihodnost, kot jo je imela stara družba Tom.

M. M.

Komentarji (17)

24.2.2011Ocenidelavec 
Tako se dela, borba, boj in zmaga. Podpiram vas v odločitvi, ki je v trenutnem stanju gospodarstva zelo drzno in pogumno dejanje.Vsaka čast, ko bi bilo v Sloveniji še več takšnih.
24.2.2011Oceninovolesovec 
Kaj bo pa z nami v Novolesu, k tud samo delamo trženje je pa na psu samo trgovci se pasejo z rabati, super rabati in ekstrarabati???????????
24.2.2011OceniOptimist 
Zanimivo ,nekdanji zaposleni ,ste združili znanje,- prej niste mogli delat z plusom, zdaj bo pa šlo,pustimo se preseneti,pa veliko sreče!
25.2.2011Ocenimitoh 
zelo dobro dejanje, samo s pametno poslovno politiko, pa boste zmagali!
25.2.2011Ocenikupec 
Imate najboljše sedežne garniture na svetu. Imam Luxor garnituro, ki je po 15 letih kot nova, je pa res da jo čuvam.
25.2.2011Ocenibivša zaposlena 
Ja,kvaliteta je res....lahko da uspe,če ne bo preveč tistih,ki samo meljejo in velike plače vlečejo,pa tistih po pisarnah pol preveč
26.2.2011Ocenipodpornik 
Predvidevam da je to podjetje ustanovljno s strani ljudi, ki so naredili red z tistim, ki je po televiziji gledal v tla pa nekaj momljal, še dane ne razumem kako je sploh tak človek lahko komuniciral, verjetno slabo, ker je vse padlo. ČESTITAM ZA PGUMNO ODLOČITEV, BOM VAS PODPRL DA BOM TUDI SAM NEKAJ KUPIL. VNUKINJA MI JE DEJALA DA IMATE OTROŠKE ZOFE PA BOMO MALO POGLEDALI.TAKO NAPREJ.
27.2.2011Oceniobčan 
Skerbiš direktor???? Auuuuuu to bo pa zanimivo,ja dejmo se presenetit,kaj ni bil s bivšim direktorjem dober partner?Delavci mejte ga na očeh,drgač pa vse pohvale na izdelke iz TOM-a.
27.2.2011OceniKalkulacija 
Ja, to bo fajn. Kopica ljudi ki znajo delat, se bo šla firmo. Pa naredila kup sedežnih. Material zanje bo treba kupit, plačat elektriko, ogrevanje, telefon, prevozne stroške in sto drugih zadev. Potem zapeljat sedežne k trgovcem in upati, da jih bodo prodali. In tudi že jih že bodo, bo denar prispel čez nekaj mesecev. Vmes ap bo treba še izplačat vse plače, regrese, dopuste, bolniške, malice, prevoze na delo, dajatve na SPIZ itd. Ko bodo mesec za masecem samo stroški, prihodkov pa nobenih, se bo pa kdo spomnil, da morda tisti tam v pisarni tudi nekaj pomenijo. In čez par mesecev novega Toma ne bo več, bodo pa samo še malo bolj revni delavci.
27.2.2011Oceninjihov bivši kupec 
re: kalkulacija govoriš realno, in to je kruta resnica. Kje pa piše da bodo prodajali preko trgovcev. Saj že vrabci čivkajo, da so trgovci požrešni in kupci nismo več tako lahkomiselni da bomo dražje stvari kupovali kar tako sedaj ko ni denarja. Če bom lahko kupoval pri njih v tovarni kot sem na razprodaji in mi bodo trgovsko maržo odbili kot popust mislim da se bom zapeljal k njim in kupil, kar se mi bo zdelo bolj racionalno. Sigurno pa ne bom podpiral Lesnine, Harvy Normaana in podobno saj sploh ne vejo kaj prodajajo v tisti poplavi izdelkov. Če kupujem sedežno mi ne more streči nekdo, ki mi govori da je umetno usnje naravno usnje pa čeprav ni čisto umetno. Jaz podpiram M TOM v tem kar delajo je pa res da bodo kar nekaj časa živeli iz rok v usta je pa to boljše kot čakati na boljše čase. Kje pa se še odpira kakšna proizvodna firma v Sloveniji ali v Eu razen na Kitajskem, kjer nam bi tudi drek prodali

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava