razstave

Prva predstavitev slikarke Potočarjeve

23.3.2011 | 08:50 | Rasto Božič

Andreja Potočar (Foto: R. Božič)

Andreja Potočar (Foto: R. Božič)

Andreja Potočar in Goran Milovanović (Foto: R. Božič)

Andreja Potočar in Goran Milovanović (Foto: R. Božič)

Novo mesto - V Galeriji Krka so včeraj odprli prvo samostojno razstavo mlade akademske slikarke in domačinke Andreje Potočar, katere slike po oceni kustosa kostanjeviške Galerije Božidarja Jakca Gorana Milovanovića prinašajo opise njenih osebnih duševnih prostorov oziroma presežne vzporednice resničnosti.

Kot meni kustos, je mogoče zaradi motivnih značilnosti in precej skopega barvnega izbora v njih razbrati avtoričini posebnost in svojskost.

Njene slike so dokaz, da slikarstvo že dolgo ne ponuja fizične pojavnosti, temveč zgolj in zgovorneje psihološko, avtorica pa več pozornosti namenja »rešitvam kompleksnosti« med površino in globino slikarskega polja ter dialogu med njegovimi deli in celoto, je dodal.

Z barvnimi odtenki, s posploševanjem oblik na osnovne in pogostim risarskim posredovanjem hkrati poudarja vdor svetlobe in s tem ustvarja privid, s takim metafizičnim videzom pa išče harmonijo med človekom in naravo.

Kot sklepa Milovanović, je njeno svojevrstno »krajinarsko« slikarstvo podkrepljeno s posebnim načinom oblikovanja, pri katerem na podlagi restavratorskih izkušenj eksperimentira z različnim gradivom, od mivke do raznih smol in oglja.

Andreja Potočar je leta 1984 rojena Novomeščanka. Študij slikarstva je na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje končala predlani. Takoj po diplomi se je včlanila v Društvo likovnih umetnikov Dolenjske, kot slikarka pa se je doslej predstavila na nekaj skupinskih razstavah.

Odprtje razstave je bilo dobro obiskano, slike Andreje Potočar pa bodo v Krkini novomeški galeriji razstavljene do 19. aprila.

‹ nazaj

Galerija (20)

Andreja Potočar
002
003
Andreja Potočar in Goran Milovanović
005
006
007
008
009
010
011
012
013
014
015
016
017
018
019
020

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava