dolenjska

Dan za spremembe v znamenju prostovoljstva

25.3.2011 | 17:30 | M. Ž.

Novo mesto (Foto: T.J.G.)

Novo mesto (Foto: T.J.G.)

Novo mesto - Dan za spremembe bo jutri povezal okoli 10.000 prostovoljcev po vsej Sloveniji. Na isti dan bo v skoraj 50 krajih po državi potekalo več kot 150 različnih prostovoljskih akcij, med njimi jih bo deset tudi v Novem mestu. Njihov namen je, da se skupnost poveže, da se aktivirajo novi prostovoljci, ki s skupnim delom v lokalne skupnosti prinesejo pozitivne spremembe, je poudarila Tina Cigler, koordinatorka projektov. Lani je Slovenska filantropija prvič pozvala organizacije, občine in posameznike k Dnevu za spremembe, letos pa se število prijavljenih akcij podvojilo.

»V Novem mestu smo organizatorji z naborom organizacij, ki na ta dan odpirajo svoj program prostovoljcem, želeli predstaviti predvsem področje socialnega varstva. Dan za spremembe resda traja le en dan in so zato dobrodošle akcije, ki rezultat pokažejo takoj. Vendar pa je ta dan hkrati namenjen tudi spoznavanju dela humanitarnih in drugih prostovoljskih organizacij, ki prostovoljce potrebujejo skozi vse leto. Želimo si, da bi se na podlagi tega dne ljudje odločili tudi za dolgotrajnejše prostovoljsko sodelovanje,« je povedala.

Prostovoljci bodo v Novem mestu lahko izbirali med deli z različnimi ranljivimi skupinami, kot so starejši, paraplegiki, Romi, ljudje v duševni in materialni stiski, in sicer delo z otroki v romskem naselju Brezje, pomoč starejšemu gospodu na domu, spremljanju paraplegikov na vozičkih pri obisku mesta in obisku njihovih članov v Domu starejših občanov, dan odprtih vrat Rdečega križa in Ozare Novo mesto. Manjkala pa ne bodo niti spomladanska obnovitvena in čistilna dela v okolici partizanskega spomenika pri Sv. Roku, v Taboru mladih »Mojca« v Dolenjskih Toplicah, atriju kluba LokalPatriot, Sokolskemu domu, v prostorih Društva paraplegikov in njegovi okolici.

Vsi, ki se bi katere od prostovoljnih akcij želeli udeležiti, se prijavite na telefonsko številko 041 925 405 ali na info@prostovoljec.si.

‹ nazaj

Komentarji (1)

25.3.2011Ocenigregor  
Lepo! Tudi v Radečah organizira DPM Radeče podobno akcijo prostovoljcev. Vsi prijavljeni smo se dobro pripravili in upamo, da nam bo sobotni dan, ko bomo izvajali prostovoljstvo, ostal v lepem in prijetnem spominu. Seveda pa bomo postorili tudi kaj koristnega in poučnega, tako kot v NM. Uspešen sobotni dan!

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava