Na račun košarke nič pomoči manj

4.4.2011 | 12:45

Z današnje tiskovne konference, na kateri so predstavile dejavnosti združenja v novih prostorih: predsednica mag. Mojca Špec Potočar, sekretarka Barbara Ozimek in socialna delavka Andreja Murgelj. (Foto: I. N.)

Z današnje tiskovne konference, na kateri so predstavile dejavnosti združenja v novih prostorih: predsednica mag. Mojca Špec Potočar, sekretarka Barbara Ozimek in socialna delavka Andreja Murgelj. (Foto: I. N.)

Novo mesto - Kljub temu, da je mestna občina nedavno s postavke za naložbo v Humanitarni center na Drski vzela 60 tisoč evrov za plačilo kotizacije Košarkarski zvezi Slovenije (KZS) za soorganizacijo evropskega prvenstva v košarki leta 2013, predsednica OZRK Novo mesto mag. Mojca Špec Potočar zagotavlja, da jim ni bilo nič odvzeto, da je denar za naložbo v Humanitarni center zagotovljen in ga bodo dobili z rebalansom proračuna.

Kot je znano, je OZRK z januarjem vse dejavnosti preselilo v nove prostore, ki so jih uredili v nekdanji trgovini na Drski. Ta čas dobiva končno podobo še okolica stavbe, uradno pa naj bi prostore odprli v Tednu Rdečega križa v maju, na katerem pričakujejo tudi predsednika države.

Morda je tudi selitev poskrbela za večjo prepoznavnost združenja, saj na njihova vrata trka čedalje več prosilcev pomoči, socialna delavka Andreja Murgelj opaža velik porast prosilcev iz krajevne skupnosti Drska, ki se prej niso obračali na Rdeči križ. Komisija za pomoči je primer v prvih treh mesecih letošnjega leta obravnavala 135 prošenj za denarno pomoč pri plačilu položnic, v celem lanskem letu pa so pri plačilu pomagati 166 družinam.

I. N.

Komentarji (6)

4.4.2011OceniJan 
Koliko pa Mestna občina Novo mesto podarja sredstev iz proračuna ostalim dobrodelnim organizacijam za ureditev prostorov? Karitasu, Unicefu, ...
4.4.2011Ocenistroški 
Seveda so stroški delovanja Humanitarnega centra verjetno večji, kot je pa potem dejanska pomoč družinam. Se motim?
4.4.2011OceniPeter 
Koliko zaposlenih ima Rdeči Križ ?
4.4.2011Ocenišonc 
Mojca mojca mutiš in mutiš da še sama ne veš kako. Kaj češ s humanitarnim centro je treba volitve pokrit inpodžupansko mesto zavarovat. dolenjske občine si zaj.... da so dobile 90 mio. evrov manj kot bi jim pripadalo, najbol pa novomeško,ki je popušila za 15 mio.EU sredstev manj zdaj pa za nagrado imaš podžupansko mesto. Ko bi novomeščani vedeli kaj delaš bi se ti uprli kot libijci Gadafiju.
5.4.2011Ocenihribovc 
Zakaj naj bi se uprli njej, vendar ?!! Šla je v španovijo z našim Lojzetom, zdaj pa ima posledice in še jih bo imela. Draga bo ta španovija v vseh ozirih.
5.4.2011Ocenip207 
zakaj ste mi pa zbrisali komentar? urednistvo? kaj moje mnenje ne steje?...hvala za odgovor

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava