dolenjska

Balkanska tura solidarnosti

5.4.2011 | 13:00 | T. J. G.

Foto: T. J. G.

Foto: T. J. G.

Te dni se v naših krajih mudi 33-letni slovensko govoreči Francoz Frederic Raphael Duret Nauche. Oblečen v srednjeveško opravo in z 20-kilogrami opreme na hrbtu se je odločil, da peš obrede Slovenijo, pravzaprav cel Balkan. Pot, ki naj bi jo prehodil v pol leta, je v letu prostovoljstva poimenoval 'pohod proti revščini in izključevanju'.

Na pot je odšel brez denarja, za popotnico je dobil le moralno podporo, celo od predsednika države, spi in je pri prijaznih ljudeh, ki so ga zaenkrat vedno in povsod prijazno sprejeli, z njimi pa deli izkušnje in jim pomaga pri domačih opravilih. Predvsem pa se veliko pogovarja. Raphael, ki naj bi pripešačil do Aten in se vrnil po vzhodni strani ob ustju reke Donave in ob njej do Save, ob kateri bi se vrnil domov, se ustavlja tudi v šolah, ker pripravi otrokom in učiteljem delavnice, s katerimi želi utrditi solidarnostne vezi in prebuditi upanje, da bi čim boljše prebrodili krizni čas ter izumljali nove načine skupnega življenja, temelječe na medsebojnem spoštovanju in harmoniji z naravo.

Balkanska tura solidarnosti

Včeraj smo ga srečali v Pleterjih, peš se je napotil proti Kostanjevici na Krki, kjer je tudi prespal, danes pa je imel delavnice v šentjernejski osnovni šoli. Tako ga je pač zanesla pot.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava