glasba

Foto: Pustite nam ta svet

6.4.2011 | 08:15 | Besedilo in foto: Davor A. Lipej

Na včerajšnji reviji otroških pevskih zborov v Brežicah se jih je predstavilo osem.

Na včerajšnji reviji otroških pevskih zborov v Brežicah se jih je predstavilo osem.

Ob koncu so kar lepemu številu osnovnošolcev podelili Osminke,  posebna priznanja za šolarje, ki v pevskih zborih pojejo od začetka do konca osnovne šole.

Ob koncu so kar lepemu številu osnovnošolcev podelili Osminke, posebna priznanja za šolarje, ki v pevskih zborih pojejo od začetka do konca osnovne šole.

Brežice - V brežiški občini je pesem in pevski zbori del kulturnega vsakdana veliko občanov vseh starostnih skupin. Zato ne preseneča, da so ponavadi tudi različne pevske revije in nastopi dobro pripravljeni in množično obiskani. Tudi sinočnji glasbeni večer v avli ekonomske šole v Brežicah je obiskovalcem in poslušalcem postregel s pevskimi nastopi 8 mladinskih pevskih zborov na območni reviji, ki jo je pripravila brežiška izpostava javnega sklada. Po uvodnem nastopu artiških šolarjev so se zvrstili še pevci iz brežiške in bizeljske šole, za njimi pa še iz Cerkelj ob Krki, Dobove in Pišec. Pester in zanimiv koncert so zaokrožili mladi pevci iz Globokega in Dobove.

Da je tudi zborovska pesem še kako prisotna tudi med mladimi, so pokazali pevci, ki so ubrano peli tudi nekoliko zahtevnejše pesmi. Na programu so imeli tako ljudske, slovenske in tudi tuje, vključno z različnimi priredbami. Ob koncu so kar lepemu številu osnovnošolcev podelili Osminke, to so posebna priznanja za šolarje, ki vneto pojejo v pevskih zborih skozi celotno dobo osnovne šole. Povedati je potrebno, da mnoge pevke in pevci ne pojo le v šolskih zborih, ampak tudi v ostalih. Tako tudi ne presenečajo glasbeni večeri v stilu popevk, ki jih recimo na OŠ Bizeljsko izvajajo že polnih 20 let, pa tudi v šoli v Globokem in še kje.

Sinoči so mladi pevci skozi pesem povedali Pustite nam ta svet, in res ga bomo prepustili mlajšim rodovom. Če bodo le vztrajali na pozitivnem razmišljanju, da kdor poje, slabo ne misli.

‹ nazaj

Galerija (23)

Revija mladinski zbori-01
Revija mladinski zbori-02
Revija mladinski zbori-05
Revija mladinski zbori-07
Revija mladinski zbori-08
Revija mladinski zbori-10
Revija mladinski zbori-11
Revija mladinski zbori-12
Revija mladinski zbori-13
Revija mladinski zbori-14
Revija mladinski zbori-15
Revija mladinski zbori-17
Revija mladinski zbori-22
Revija mladinski zbori-23
Revija mladinski zbori-24
Revija mladinski zbori-27
Revija mladinski zbori-35
Revija mladinski zbori-40
Revija mladinski zbori-41
Revija mladinski zbori-42
Revija mladinski zbori-46
Revija mladinski zbori-49
Revija mladinski zbori-54

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava