kronika

FOTO: Pogorel vikend na Debencu

15.4.2011 | 16:10 | M. M., foto: Janez Janežič

Foto: Janez Janežič

Foto: Janez Janežič

FOTO: Pogorel vikend na Debencu
FOTO: Pogorel vikend na Debencu

Debenec - Šele nekaj po 15. uri so gasilci zaključili današnjo intervencijo na Debencu. Dopoldne je zagorela zidanica oz. bivalni vikend pod cerkvijo, ogenj pa je domnevno zaradi neustrezne dimniške napeljave zajel lesen strop in ostrešje objekta. Požar je vikend skoraj povsem uničil, zahvaljujoč hitremu posredovanju sosedov in nato še gasilcev pa se ni razširil še na sosednja objekta.

Kot je za Dolenjski list pojasnil vodja današnje intervencije Anton Starič iz PGD Mirna, poveljnik sektorja Mirna, je v objektu bival starejši moški, ki naj bi imel dobro založeno domačo knjižnico z dva tisoč knjigami. Ko je ogenj lastniku ušel iz nadzora, se je hitro razširil po leseni notranjosti in ostrešju. Ob prihodu gasilcev je bila streha že povsem uničena, požar je povzročil že nekaj škode na strehi sosednjega objekta in resno ogrožal še eno zidanico, kar je gasilcem uspelo pravočasno preprečiti. Po gašenju so gasilci za silo sanirali pogorišče, na kraju je ostala tudi požarna straža.

Gasilci ob tem ponovno opozarjajo, da v primeru požarov ali kakršnih koli drugih nesreč očividci čim prej pokličejo na številko 112.

Na današnji intervenciji je sodelovalo okoli 45 gasilcev iz PGD Mirna, Trebnje, Šentrupert, Selo pri Mirni, Volčje Njive, Mokronog in Ševnica. K sreči v požaru ni bil nihče poškodovan, ne lastnik objekta ne nihče od gasilcev.

‹ nazaj

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava