V starotrškem kulturnem življenju mlado in staro

30.4.2011 | 07:00

V starotrškem kulturnem življenju mlado in staro
V starotrškem kulturnem življenju mlado in staro
V starotrškem kulturnem življenju mlado in staro

Stari trg ob Kolpi - Predvsem na pobudo Martina Lindiča in Daria Sariča je bilo januarja 2001 ustanovljeno Kulturno društvo (KD) Stari trg ob Kolpi. V njem so združili tiste, ki so delovali že desetletja prej, kot so na primer Sodevski tamburaši in folklorna skupina, nekaj sekcij pa je nastalo na novo.

Poleg prej omenjenih ima KD, ki šteje 80 članov, danes še mlade tamburaše, mlado folklorno skupino, dramsko skupino in mlade pevce. Pevska skupina Polanski odmev, ki je prav tako delovala v okviru KD, pa je postala samostojno društvo, a je kljub temu nastopila na slovesnosti ob jubileju KD Stari trg ob Kolpi, ki je bila sinoči v telovadnici starotrške osnovne šole.

V skoraj dve uri dolgem programu so Starotržani pokazali svojo pestro dejavnost ter dokazali, da so v 10 letih naredili izjemno veliko. Predsednik KD Dario Sarič je spomnil na začetke društva. Črnomaljska županja Mojca Čemas Stjepanovič, ki je bila slavnostna govornica, pa je dejala, da so lahko ponosni na svoje delo. Da negujejo tradicijo, pa pomeni, da delajo s srcem, za to pa je potrebnega tudi veliko časa in odpovedovanja.

Vodja črnomaljske območne izpostave JSKD Helena Vukšinič, ki je podelila članom društva številna priznanja, pa je dejala, da so člani KD Stari trg ob Kolpi tudi s tem nastopom dokazali, da ljubiteljska kultura predvsem daje in ne jemlje.

Besedilo in fotografije: M. Bezek-Jakše

Galerija

Komentiraj prispevek

Za komentiranje tega članka morate biti prijavljeni.

Prijava